Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Το ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ είναι μεγάλη υπόθεση για τη ΣανγκάηΤο ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ είναι μεγάλη υπόθεση για τη Σανγκάη
Aπόσπασμα από άρθρο στο  ΒΗΜagazino από τους Δημοσιογράφους Γιώργο Νάστο και Δημήτρη Παπαδόπουλο την 9 Σεπτεμβρίου 2007 .
.- Η Σου Γιανγκ  στη Σανγκάη μαθήτρια στο αθλητικό  σχολείο πιγκ-πογκ αγχώθηκε γιατί κτύπησε  το κουδούνι για μάθημα και διαπίστωσε ότι ξέχασε  το πιο σημαντικό πράγμα ,να βάλει στην σάκα της  για το βασικό μάθημα της ημέρας ,την ρακέτα του πιγκ-πογκ.
.- Το πιγκ-πογκ  είναι μεγάλη υπόθεση  για τη Σανγκάη. Πριν από μια 20ετία  ο ένας θρίαμβος  διαδεχόταν τον άλλον  σε αυτό το άθλημα . Δεκαέξι (16)  παγκόσμιους πρωταθλητές  μέσα σε 50 χρόνια γέννησε  και ανέθρεψε το μεγάλο λιμάνι της μεγάλης  Λα-ι-κής  Δημοκρατίας .
.- Ερασιτέχνες  στην επιτραπέζια αντισφαίριση  όλων των ηλικιών  έτρεχαν στις ειδικές ακαδημίες  να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους . Στα σχολικά διαλείμματα  οι μαθητές  έστηναν το  ‘’γηπεδάκι ‘’  τους  χρησιμοποιώντας το κόκκινο  βιβλιαράκι του Μάο για διχτάκι  και προπονούνταν . Μα ύστερα  ήρθε η παρακμή  (λύσσα πια με εκείνον τον Μπέκαμ…) .Μπάλα είναι και γυρίζει όμως – μικραίνει και ξανακάνει γκελ επάνω στο τραπέζι, ενώ οι πιο αποφασισμένοι  για τα μετάλλια  μπόμπιρες  εγγράφονται και φοιτούν και πάλι  στο ειδικό σχολείο.
.- Η Σανγκάη  δεν διαθέτει απλώς αθλητικό σχολείο αλλά εξειδικευμένο στο πιγκ-πογκ σχολείο .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου