Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο sportsioannina.gr των προπονητών Λεωνίδα ΖΑΡΕΙΦΙΔΗ και Δημήτρη ΜΑΚΡΗ.

Στον αθλητικογράφο Κώστα Γεωργιάδη οι δύο φιλοξενούμενοι προπονητές του συλλόγου μας, που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία φέτος η προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος(26/8-3/9),έδωσαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία  αναλύουν πολλά θέματα και παρατίθεται παρακάτω:    http://www.sportsioannina.gr/index.php/interviews/1835-2013-09-16-10-16-51
synenteyxi ping pongΣτα Γιάννινα βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες ο Λεωνίδας Ζαρειφίδης, αθλητής και προπονητής του Α.Σ Φάρος Αλεξανδρούπολης και ο Δημήτρης Μακρής αθλητής και προπονητής του Ταύρου, προσκεκλημένοι του Αθλητικού Συλλόγου «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων».
Οι δύο προπονητές συμμετείχαν στο προπονητικό καμπ πινγκ πονγκ που διοργάνωσε ο ΑΣ ΦΕΑ στην πόλη, οι εργασίες του οποίοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
Οι δύο προπονητές-αθλητές μίλησαν στο Sportsioannina.gr για το εντυπωσιακό αυτό άθλημα που κερδίζει κόσμο και στα Γιάννινα.
Συνέντευξη στον Κώστα Γεωργιάδη
Ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης σας στα Γιάννινα;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: «Ο σκοπός της επίσκεψης μας στα Γιάννινα είναι να βοηθήσουμε τον σύλλογο των Ιωαννίνων (σ.σ. ΑΣ ΦΕΑ Ιωαννίνων). Την μία βδομάδα που έχω έρθει στα Γιάννινα μαζί με τον Λεωνίδα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία μπορούν, και εμείς να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας.
Προσπαθούμε στις διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα, να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία στα παιδιά που έχουν μειονέκτημα. Πιστεύω προπόνηση με προπόνηση να το βελτιώνουμε. Μέχρι να φύγουμε πιστεύω ότι τα παιδιά θα έχουν ανέβει κάποια επίπεδα. Και μισή μπαλιά να ανέβουν, αυτό πιστεύω ότι είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς και για τα παιδιά».
Ποια ήταν η εικόνα που είδες για τον σύλλογο των Ιωαννίνων;
Δ.Μ: «Υπάρχουν άνθρωποι στον σύλλογο που στα εφτά χρόνια λειτουργίας του, προσπαθούν να είναι ο σύλλογος μέσα στην πέννα. Από την πρώτη στιγμή που θα ξυπνήσουν μέχρι να κοιμηθούν, σκέφτονται την ομάδα.
Είχα έρθει και το 2009 εδώ στο καμπ και βλέπω ότι ο σύλλογος γίνεται καλύτερος.
Αυτό φαίνεται και στους αγώνες που είδα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».
Τις υποδομές πως τις είδες;
Δ.Μ: «Υπάρχουν μικρά παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και ανεβαίνουν σιγά-σιγά προπόνηση με προπόνηση. Αλλά αν δεν βοηθάνε οι προπονητές, ο πρόεδρος και το Δ.Σ., δουλειά δεν γίνεται».
Πες μας και λίγα πράγματα για την δικιά σου παρουσία στο άθλημα:
Δ.Μ: «Ξεκίνησα από τη Σαλαμίνα που είναι και η καταγωγή μου. Είναι ο έκτος χρόνος που αγωνίζομαι στον Ταύρο. Έχω αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Α1 κατηγορία και φέτος αγωνίζομαι στην Β'.
Εδώ και ένα χρόνο είμαι παίκτης και προπονητής στην ομάδα μου και σε ένα σχολείο στο Αιγάλεω».
Για το άθλημα στην Ελλάδα;
Δ.Μ: «Τι ελληνικό πινγκ-πονγκ έχει κάνει άλματα πιστεύω. Υπάρχουν αθλητές που αγαπάνε το άθλημα. Αυτοί που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα και διακρίνονται στα μεγάλα διεθνή τουρνουά.
Υπάρχουν και Έλληνες αθλητές που είναι στο εξωτερικό πχ. στη Γαλλία και στη Γερμανία, που παρά τις συνθήκες προσπαθούν. Δεν το βάζουν κάτω γιατί αυτό που κάνουν το αγαπάνε».
Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά;
Δ.Μ: «Όταν ξεκινούν το πινγκ-πονγκ και γενικά κάποιο άθλημα, δεν πρέπει να το βάζουν κάτω, και με το παραμικρό να εγκαταλείπουν. Ο αθλητισμός είναι υγεία και χαρά.
Χωρίς ανταγωνισμό δεν γίνεται ο κάθε αθλητής μετέπειτα πρωταθλητής».
Λεωνίδα πες μας λίγα πράγματα από την επίσκεψη σου στα Γιάννινα;
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΖΑΡΕΙΦΙΔΗΣ: «Είναι η δεύτερη χρονιά που έρχομαι στα Γιάννινα και έχω δει μία μεγάλη βελτίωση στα παιδιά. Είχα έρθει και πριν δύο χρόνια. Η προσπάθεια που γίνεται είναι τρομερή. Η διοίκηση, οι προπονητές, αλλά και οι γονείς στηρίζουν το άθλημα και τα παιδιά τους .
Οι Ακαδημίες του Συλλόγου, και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, λειτουργούν σε πολύ σωστό επίπεδο.
Υπάρχουν αθλητές που αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες, και αυτό είναι ευχάριστο.
Και επίσης υπάρχουν αθλητές οι οποίοι είναι ακόμα στα πρώτα στάδια αλλά με τη σωστή δουλειά των προπονητών και από τα τουρνουά στα οποία συμμετέχουν, σε λίγα χρόνια και αυτοί θα μπουν στο αγωνιστικό τμήμα, και θα έχει η ομάδα περισσότερες επιτυχίες».
Είναι δημοφιλές το άθλημα του πινγκ-πονγκ στην Ελλάδα;
camp ping pongΛ.Ζ: «Εμείς που ασχολούμαστε με το άθλημα βλέπουμε ότι σε κάθε πόλη της Ελλάδας έχει τουλάχιστον ένα σύλλογο. Υπάρχουν ομάδες από την Ορεστιάδα, σε όλη τη Θράκη, στη Μακεδονία, σε όλη την Ελλάδα γενικά πολλοί σύλλογοι, αν και είναι άθλημα που δεν στηρίζεται από την τηλεόραση, παρά μόνο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια.
Πάντως γίνεται μία προσπάθεια και από την Ομοσπονδία ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια να προβληθεί και παρά τις περικοπές που έχουν γίνει, προσπαθούν το άθλημα να το κρατάνε σε υψηλό επίπεδο και μαζί με τους προπονητές και όλους τους αθλητές να το φτάσουν ψηλότερα».
Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το άθλημα;
Λ.Ζ: «Το πρόβλημα από τις περικοπές που έγιναν όχι μόνο στο χώρο του πινγκ-πονγκ αλλά και σε όλες τις ομοσπονδίες, είναι ότι εμείς οι προπονητές κάναμε τα πλάνα μας, προετοιμάσαμε τα παιδιά για όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, και στο τέλος με τις περικοπές που γίνονται διακόπτονται κάποια πρωταθλήματα και αυτό επηρεάζει πολύ τους αθλητές που δεν έχουν αγωνιστική παρουσία. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια η Ομοσπονδία προσπαθεί με διάφορα τουρνουά και όπεν που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ειδικά για τις μικρές κατηγορίες, να προσπαθήσει να διαφημίσει το πινγκ-πονγκ, και όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται και στις εθνικές ομάδες. Πιστεύω αυτό τα επόμενα χρόνια να έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο και αθλητές του πινγκ-πονγκ θα γίνουν περισσότεροι».
Υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στους επαρχιακούς συλλόγους από αυτούς του κέντρου;
Λ.Ζ: «Το πρόβλημα στις επαρχιακές ομάδες είναι οι αποστάσεις από το κέντρο. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί προπονητές, πολλοί παίκτες, γίνονται τα περισσότερα τουρνουά, και ο κόσμος μπορεί να δει περισσότερους αγώνες.
Οι επαρχιακές ομάδες δεν μπορούν να διαφημίσουν το άθλημα στην πόλη τους αφού οι αγωνιστικές γίνονται στην πόλη των Αθηνών».
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το πινγκ-πονγκ;
Λ.Ζ: «Το πινγκ-πονγκ το ξεκίνησα εντελώς τυχαία, από μία μπάλα που μπήκε στο γυμναστήριο. Τυχαία έπιασα τη ρακέτα, και από εκεί και πέρα αυτός ο ήχος της ρακέτας με το μπαλάκι με εντυπωσίασε και δεν το εγκατέλειψα το άθλημα σε καμία στιγμή της ζωής μου, και ασχολούμαι εδώ και 19 χρόνια. Ξεκίνησα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης,στη συνέχεια όσο ήμουν φοιτητής στην Ορεστιάδα, έπαιξα στη Φιλία Ορεστιάδας η οποία αγωνίζεται πλέον στην Α1' Εθνική, και τα τελευταία δύο χρόνια ιδρύσαμε τον σύλλογο ΑΣ Φάρος με τον συμπαίκτη μου Άγγελο Τζίμα και είμαστε πλέον αθλητές και προπονητές.
Για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα τι θα τα συμβούλευες;
Λ.Ζ: «Το πινγκ-πονγκ είναι ένα άθλημα το οποίο γυμνάζει πρώτα το μυαλό και στη συνέχεια όλο το σώμα. Είναι ένα άθλημα ατομικό και κάθε λάθος είναι πόντος.
Χρειάζεται πολύ προπόνηση και προετοιμασία για τους αγώνες.
Τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πινγκ-πονγκ να βρουν το σωστό τρόπο. Να γραφτούν σε συλλόγους που έχουν προπονητές και μπορούν να τους βοηθήσουν από τα πρώτα τους βήματα ώστε να μάθουν σωστά.
Και είναι και ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι που σε κρατάει σε εγρήγορση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου