Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

2o ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ (χωρίς δελτίο σε σωματείο της ΕΦΟΕΠΑ) την ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/2013


Λίγο πολύ  όλοι έχουμε  παίξει πιγκ-πογκ- όπως έχουμε κλωτσήσει και  μια μπάλα -  στο σχολείο,(σχεδόν κάθε σχολείο πλέον έχει και ένα τραπέζι), σε κάποιο ξενοδοχείο κάνοντας τις διακοπές μας, σε κάποια αίθουσα του πνευματικού κέντρου της ενορίας μας -ή- αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου της πόλης- του χωριού μας, στο στρατό  κ.ο.κ. Παντού μπορούμε να βρούμε  ένα τραπέζι του πιγκ-πογκ και να  ανταλλάξουμε μπαλιές με τον φίλο μας -ή- την παρέα μας, να διοργανώσουμε αγώνες  μεταξύ μας. Το πιγκ-πογκ, από τα ταχύτερα αθλήματα στον κόσμο,  ταυτόχρονα είναι άθλημα και παιγνίδι, γι’ αυτό είναι γοητευτικό. Έχει την μικρή μπάλα που προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση σε όποιον ασχοληθεί με το άθλημα είτε είναι μικρός, είτε μεγάλος σε ηλικία. Εδώ λοιπόν οφείλεται  η μεγάλη δημοφιλία του, έχει την 5η θέση στα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως  ,όπως και την ίδια θέση (5η)  Πανελλήνια.
Για τους λάτρεις  του πιγκ-πογκ ,τους ερασιτέχνες αθλητές που δεν έχουν δελτίο σε κάποιο σωματείο της Ομοσπονδίας , ο σύλλογος Φ.Ε.Α Ιωαννίνων  διοργανώνει για 2η φορά  το ανοικτό τουρνουά Ιωαννίνων Ανεξάρτητων αθλητών , δίνοντας την ευκαιρία για άθληση και παιγνίδι στους συμμετέχοντες  από 18 ετών και άνω. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν  να δουν την προκήρυξη  των αγώνων παρακάτω  και να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail  του συλλόγου μας -ή- στα τηλέφωνα που αναφέρονται.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ιωάννινα  28  Αυγούστου  2013   

Ο Αθλητικός Σύλλογος ‘’ Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων ‘’  με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, την συνδρομή του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων(ΠΕΑΚΙ),την συνεργασία του  Π.Ο.Φ.Επ.Α   και υπό την αιγίδα  της Ε.Φ.Ο.Επ.Α  διοργανώνει το 
2ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ   ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ .

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Οι αγώνες  θα διεξαχθούν  στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης των Ιωαννίνων (ΕΑΝΚΙ) . 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Σε ενιαία  κατηγορία ενήλικες  άνω των 18 ετών ανεξάρτητοι  αθλητές-τριες, που κατά  δήλωση τους  ,δεν έχουν δελτίο σε κάποιο σωματείο μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.   Η συμμετοχή των αθλητών  θα είναι   με δική τους ιατρική ευθύνη. 

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Πέντε (5) ευρώ , η καταβολή του ποσού  θα γίνει την ημέρα έναρξης των αγώνων.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ  ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 
Ημέρα : Κυριακή  6 Οκτωβρίου 2013 
Ώρα έναρξης: 10.15  (Μετά τη λήξη των δηλώσεων θα αναρτηθεί στο 
www.frttioan.blogspot.gr του συλλόγου μας  αναλυτικά το ωράριο).                           

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ –ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ .
Οι αγώνες θα έχουν νικητή  τον καλύτερο στα 5 σετ.
Ατομικό αγώνισμα σε όλες τις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες , εφόσον υπάρξουν  έξι (6)  συμμετοχές το λιγότερο  για την κάθε κατηγορία.  
α)  από 18 ετών ………………μέχρι 29 ετών 
β)  από 30   ‘’     ………………μέχρι 39   ‘’
γ)  από 40   ‘’     ………………μέχρι 49   ‘’
δ)  από 50   ‘’     ………………μέχρι 59   ‘’
ε)  από 60   ‘’     ………………μέχρι 69    ‘’
στ)από 70   ‘’     ………………μέχρι………………
Στη περίπτωση που δεν θα υπάρξει ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για κάποια κατηγορία ,αυτή  η κατηγορία θα ενωθεί με άλλη .


Η Α΄φάση των αγώνων  θα διεξαχθεί  σε ομίλους των τριών αθλητών –τριών –ή τεσσάρων αν χρειασθεί  σε κάποιο όμιλο. Η συγκρότηση των ομίλων θα γίνει με στόχο αν είναι δυνατόν να μην συμπέσουν στον ίδιο όμιλο αθλητές από την ίδια πόλη .Η τοποθέτηση των αθλητών στους ομίλους θα γίνει κατόπιν κληρώσεως και χωρίς να υπάρχουν φαβορί. Η κλήρωση θα γίνει λίγο πριν την έναρξη των αγώνων παρουσία όλων. Οι δύο (2) πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη Β΄φάση .Οι 3οι  και 4οι δεν σταματούν, συνεχίζουν  με αγώνες κατάταξης.

Η Β΄φάση των αγώνων θα διεξαχθεί με νοκ-άουτ χιαστί  αγώνες των δύο (2) πρώτων  από κάθε όμιλο και στη συνέχεια με σειρά αγώνων που έχει προκαθορισθεί, μέχρι να βγεί ο τελικός νικητής  σε κάθε κατηγορία . Σημειωτέον ότι και οι ηττημένοι των χιαστί αγώνων θα δώσουν αγώνες κατάταξης.
Πριν την συγκρότηση των ομίλων θα έχει γίνει ο σχεδιασμός  -η σειρά- των αγώνων  της Β΄φάσης  μέχρι τον τελικό ,έτσι ώστε να είναι εντελώς τυχαία και η συγκρότηση των ομίλων ,αλλά και η συνέχεια  των αγώνων .Όπου δηλ. θα χρειασθεί  να περάσει κάποιος bye ,θα είναι ήδη προκαθορισμένο ,πριν από την κλήρωση –γνωστοποίηση  των ονομάτων  για τους ομίλους .Παραθέτουμε δύο  παραδείγματα : 

1οπαράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν τέσσερεις όμιλοι(Α,Β,Γ,Δ)  σε κάποια κατηγορία ,οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν π.χ. ως εξής μέχρι τον τελικό: 
Α1 + Β2 = Χ1
Α2 + Β1 = Χ2                                                Χ1 + Χ2 = Ν1
                      Στη  συνέχεια  ημιτελικοί :      
Γ1 + Δ2 = Χ3                                                Χ3 + Χ4 =  Ν2 
Δ1 + Γ2 = Χ4 
 Οι  Ν1 και Ν2   πηγαίνουν τελικό και οι ηττημένοι Ν3 και Ν4 στο μικρό τελικό. 
2ο παράδειγμα : Ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν πέντε (5) όμιλοι (Α.Β.Γ.Δ,Ε) σε κάποια κατηγορία ,οι δύο πρώτοι  από κάθε όμιλο  θα συνεχίσουν  π.χ ως εξής  μέχρι τον τελικό : 
Α1 + Β2 = Χ1          Χ1 και Χ2 περνούν   bye
Α2 + Β1 = Χ2
Στα ημιτελικά  τρεις αθλητές από Χ 1,2,3,4,5 θα περάσουν bye προκαθορισμένα και δύο αθλητές θα αγωνισθούν  για την 4η θέση των ημιτελικών  

Γ1 + Ε2 = Χ3          Χ3  περνάει    bye 
Γ2 + Δ1 = Χ4
Ε1 + Δ2 = Χ5          Χ4 + Χ5 θα αγωνισθούν  για την 4η θέση  = Χ6.

                                                                      Χ1 + Χ2 = Ν1                 
                      Στη συνέχεια  ημιτελικοί : 
                                                                      Χ3 + Χ6 = Ν2
Οι Ν1 και Ν2 πηγαίνουν τελικό  και οι ηττημένοι  Ν3 και Ν4 στο μικρό τελικό. 



Τονίζεται  ότι ο μικρός τελικός θα βγάλει τον 3ο νικητή που θα είναι μόνο ένας .  

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ .
Από τους συμμετέχοντες αθλητές .

ΕΠΑΘΛΑ.
Στους πρώτους  κύπελλο. Μετάλλια στους 1ους , 2ους  και 3ους .Δίπλωμα  συμμετοχής  σε όλους . Προβλέπεται να διεξαχθούν και αγώνες κατάταξης για τους 3ους,4ους  των ομίλων .Επίσης αγώνες κατάταξης  για τους αθλητές που δεν θα προχωρήσουν μετά από τους χιαστί αγώνες ,ανάμεσα στους δύο πρώτους των ομίλων .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
Η μετακίνηση, διαμονή και η διατροφή  των αθλητών  είναι ευθύνη και επιλογή των ιδίων . Για  πληροφορίες, οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα του συλλόγου  6942 641519 ,6973250108 και 6976682762. 
Τα τραπέζια  θα είναι  δέκα (10) έως δώδεκα (12) των 19 έως 25 χιλιοστών,  διαφορετικών εταιρειών .

ΛΗΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.
Δηλώσεις  συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου  σύμφωνα με το παρακάτω υπόδειγμα  δήλωσης : 
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ       ΗΜΕΡΟΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ   ΠΟΛΗ      ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ.  
στο e-mail του συλλόγου
μας fr.tt.ioan@gmail.com                                                                                                  

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
   Ε.Φ.Ο.Επ.Α                              Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α                   Φ.Ε.Α ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μανώλης Κολυμπάδης        Σταύρος Πλακαντωνάκης       Απόστολος  Θωμά 




Οι φωτογραφίες είναι από το περυσινό τουρνουά
13/10/2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου