Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πανελλήνιο ανοικτό τουρνουά Πάτρας 7 και 8 Δεκεμβρίου 2013.

Με οκτώ (8) αθλητές (Άνθης Γεώργιος, Θωμά Αθανάσιος, Κίτσιος Μάριος-Χριστόδουλος, Κυριόπουλος Χριστόφορος, Λισγάρας Γεώργιος, Λισγάρας Άγγελος-Λουκιανός ,Στεφανής Νικόλαος, Τσαγκογιάννης Δημήτριος) και μια (1) αθλήτρια (Χριστοδούλου Δανάη), που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση συμμετείχε η ΦΕΑ Ιωαννίνων στο υψηλού αγωνιστικού επιπέδου τουρνουά της Πάτρας στο οποίο οι συμμετοχές έφθασαν συνολικά για όλες τις κατηγορίες τις (163).Ταυτόχρονα με τη πολύ καλή εμφάνιση υπήρξε και
απόκτηση περισσότερης γνώσης, εμπειρίας για τις αδυναμίες των αθλητών την ώρα του αγώνα, για την αποφυγή λαθών και για την καλύτερη διαχείριση ενός αγώνα. Ο στόχος των ανοικτών τουρνουά  είναι η καλυτέρευση του κάθε αθλητή κάνοντας και ό ίδιος τις δικές του επισημάνσεις, περισσότερο βέβαια ο προπονητής του ,που τον καθοδηγεί και είναι κοντά του.   
Το ανωτέρω τουρνουά μπορεί να είχε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όμως υστέρησε στο ότι είχε λίγα αγωνιστικά τραπέζια, μόνο δέκα (10), σε σχέση με τις συμμετοχές. Το γεγονός αυτό  δεν έδωσε την δυνατότητα για την διεξαγωγή όλων των αγώνων διαβάθμισης και αυτό είχε αποτέλεσμα να εκφραστούν παράπονα, γιατί μετακινήθηκαν αθλητές- τριες ξοδεύοντας αρκετά χρήματα και έδωσαν μόνο τρεις (3) –ή- τέσσερεις (4)  αγώνες αντί για έξι (6) και επτά (7) αγώνες που ήταν το ζητούμενο μέσα σε 2 ημέρες. Ο βασικός λόγος που γίνονται τα open είναι να πάρουν εμπειρίες οι αθλητές, με πολλούς αγώνες, δεν είναι προκριματικές φάσεις για να αποκλείονται μετά το 1ο νοκ-άουτ αγώνα. Πρέπει να τονισθεί επίσης το εξαιρετικό και  ευχάριστο κλίμα από την πλευρά των διοργανωτών με πολύ χαμόγελο και εξυπηρέτηση και γενικά η υπέροχη φιλοξενία.
Αν και δεν υπήρξε πλήρη διαβάθμιση στη κατάταξη των αθλητών αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κατηγορία Παμπαίδων
1)- Ο Λισγάρας Γεώργιος πέρασε ως 1ος στο όμιλο των 4 αθλητών με τρεις νίκες, κέρδισε τον 1ο νοκ-άουτ αγώνα πέρασε στους 16, ηττήθηκε στο 2ο νοκ-άουτ, έμεινε  στις θέσεις 9-16 χωρίς επιπλέον κατάταξη.
2)- Ο Στεφανής Νικόλαος  πέρασε ως 2ος στο όμιλο  των 4 αθλητών με δύο νίκες και μια  ήττα, ηττήθηκε στο 1ο νοκ-άουτ αγώνα έμεινε στις θέσεις 17-32 χωρίς επιπλέον κατάταξη.
3)- Ο Κυριόπουλος Χριστόφορος  πέρασε ως 2ος στο όμιλο των 4 αθλητών με δύο νίκες και μια ήττα, ηττήθηκε στο 1ο νοκ-άουτ, έμεινε στις θέσεις 17-32 χωρίς επιπλέον κατάταξη. 
4)- Ο Λισγάρας Άγγελος-Λουκιανός έμεινε στη 3η θέση στο όμιλο των 4 αθλητών με μια νίκη και 2 ήττες (οριακές οι ήττες με 3-2).Στη συνέχεια έκανε τρεις νίκες σε ισάριθμους νοκ άουτ αγώνες και κατέλαβε την 33 θέση. Να σημειωθεί ότι ήταν από τους μικρότερους συμμετέχοντες αθλητές (4η  δημοτικού).
Κατηγορία Παγκορασίδων    
1)- Η Χριστοδούλου  Δανάη πέρασε ως 2η στο όμιλο των 4 αθλητριών με δύο  νίκες και μια ήττα, ηττήθηκε στο 1ο νοκ-άουτ αγώνα με 3-2 και έμεινε στις θέσεις 7-12 χωρίς άλλο αγώνα.
Κατηγορία Παίδων   
1)- Ο Άνθης Γεώργιος πέρασε ως 2ος στο όμιλο των 3 αθλητών με μια νίκη και μια ήττα, έχασε το 1ο νοκ-άουτ αγώνα, έμεινε στις θέσεις 17-32.
 2)- Ο Τσαγκογιάννης Δημήτριος πέρασε ως 2ος στο όμιλο των 3 αθλητών με μια νίκη και μια ήττα, έχασε το 1ο νοκ-άουτ αγώνα και έμεινε στις θέσεις 17-32.
3)- Ο Κίτσιος Μάριος -Χριστόδουλος έμεινε στη 3η θέση σε όμιλο των 4 αθλητών  με μια νίκη και δύο ήττες, έχασε το επόμενο αγώνα ,δεν διεξήχθη άλλος αγώνας κατάταξης.
Κατηγορία Εφήβων    

1)- Ο Θωμά Αθανάσιος έμεινε στη 3η θέση σε όμιλο των 4 αθλητών με μια νίκη και δύο ήττες, κέρδισε τους επόμενους δύο νοκ-άουτ αγώνες ,ηττήθηκε στο 3ο νοκ-άουτ και παρέμεινε στις θέσεις 12-15.-     










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου