Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΣΤΑ ΠΈΝΤΕ (5) ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.


Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ-Βόλλεϊ-Κολύμβηση και ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ είναι τα πέντε (5)  πρώτα  αθλήματα που προτιμούν οι μαθητές σε έρευνα  που έγινε σε 15 Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Η ανωτέρω έρευνα  πραγματοποιήθηκε από την  Κωνσταντίνα  Γογγάκη (καθηγήτρια Φιλοσοφίας αθλητισμού), τον Χρήστο Κάτσικα (εκπαιδευτικό, αναλυτή) του ΤΕΦΑ Αθηνών και δημοσιεύθηκε την 16/1/2006 στην εφημερίδα «Απογευματινή» σε άρθρο της δημοσιογράφου  Λίας Νικητάκη.
Ανεβάζοντας και πάλι την έρευνα  στην ιστοσελίδα μας  θέλουμε να
θυμηθούμε και να τονίσουμε  την υψηλή θέση που κατέχει εδώ και αρκετά χρόνια το άθλημα μας ανάμεσα στα δημοφιλή αθλήματα. Από το 2005 που έγινε η ανωτέρω έρευνα μέχρι σήμερα ήρθαν ακόμη περισσότερες επιτυχίες, τόσο σε Μεσογειακούς, Ολυμπιακούς αγώνες, σε Ευρωπα-ι-κούς αγώνες πέρυσι , αλλά και σε Παγκόσμιους αγώνες φέτος με την νίκη της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Ιαπωνία -(3η στο κόσμο)- με 3-2 και την 9η τελική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης  η ίδρυση πολλών νέων σωματείων τόσο στην Αττική, αλλά και στη περιφέρεια έδωσε νέα δυναμική, που πιστεύουμε ότι μια νέα έρευνα σχετική με την ανωτέρω θα αποτύπωνε την ακόμη μεγαλύτερη δημοφιλία του αθλήματος μας.

Άλλωστε και σε διεθνές επίπεδο διαπιστώνεται ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αριθμεί ως μέλη 218 Εθνικές Ομοσπονδίες (Μάϊος 2013) και είναι η δεύτερη (2η)  διεθνής ομοσπονδία παγκοσμίως  με τα περισσότερα μέλη –κράτη, έχοντας δύο (2) μόλις λιγότερα  από την Ομοσπονδία του Βόλεϊ. Ενδεικτικό και αυτό το στοιχείο της δημοφιλίας του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου