Ο
λόγος για τα παντζάρια , τα οποία
σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο
Κάνσας, βελτιώνουν τις σωματικές επιδόσεις στα αθλήματα, προστατεύουν τη λειτουργία της
καρδιάς και παράλληλα απομακρύνουν τον
κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.
Σύμφωνα
με τους ερευνητές
, η ευεργετική επίδραση των παντζαριών οφείλεται στα νιτρώδη
που περιέχουν, σε αφθονία, τα οποία ενισχύουν τον οργανισμό κατά την διάρκεια
της άσκησης, αυξάνοντας τη δύναμη και την αντοχή.
Πρόσφατα
μάλιστα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Auburn στην Αλαμπάμα των Η.Π.Α διαπίστωσαν πως, όταν
καταναλώνονται από αθλητές πριν από κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα ή
οποιονδήποτε άλλον αγώνα, βοηθούν
σημαντικά στην ενίσχυση των επιδόσεων, επειδή αυξάνουν την ροή του αίματος στους σκελετικούς μύες και στις ίνες τους.
Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση, η οποία έχει δημοσιευθεί στην επιθεώρηση Journal of Nitric, Oxide,
Biology and Chemistry,όταν
τα νιτρώδη καταναλώνονται, έρχονται σε επαφή με τα βακτήρια του
στόματος και μέχρι να φτάσουν στον οργανισμό μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο,το
οποίο είναι πολύ ισχυρό
αγγειοδιασταλτικό και επιτρέπει στο αίμα να περάσει ελεύθερα από τα αγγεία,
ώστε να φτάσει εύκολα σε κάθε σημείο του σώματος.-
Άρθρο
από την
Εφημερίδα
‘’Δημοκρατία ‘’
25/10/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου