Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Φεστιβάλ Αλιείας το τριήμερο 9,10 και 11 Ιουνίου 2017

Η ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ  ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Φεστιβάλ  Αλιείας  το τριήμερο  9,10 και 11 Ιουνίου 2017.
Οι  περισσότερες εκδηλώσεις  (αθλητικές κ.λ.π)  περιστρέφονται  γύρω από τη λίμνη, η οποία ομορφαίνει τόσο πολύ τη Πόλη μας  και αναδεικνύει  τα Γιάννινα  από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος , αλλά και της Ευρώπης .
Ένας όμορφος πρωτότυπος διαγωνισμός ψαρέματος πραγματοποιήθηκε στη λίμνη  το παραπάνω τριήμερο  με τη προσπάθεια  των ερασιτεχνών αλιέων να ψαρέψουν μόνο κυπρίνους, αφού αυτό προέβλεπε ο διαγωνισμός.

Τους αγώνες διοργάνωσε  ο αθλητικός σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ιωαννίνων.  Με οικολογικό πνεύμα διεξήχθη επίσης αυτός ο αγώνας  αφού, αν ψαρεύονταν ο κυπρίνος ζυγίζονταν από τον  υπεύθυνο της γραμματείας των αγώνων και ρίχνονταν πίσω ξανά στη λίμνη. Υπ’ όψιν  ότι στη βαθμολογία μετρούσε το βάρος  του ψαριού  εφόσον  ζύγιζε 1 κιλό και άνω.
Συμμετείχαν ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδος , αλλά και του εξωτερικού και εγκατέστησαν τη σκηνή τους, τα καλάμια, είχαν  επίσης όλα τα  εφόδια, αφού  επί 3 ημέρες  ήταν συνέχεια στη διαδικασία του ψαρέματος , ώστε να πετύχουν να καταγράψουν στο ενεργητικό τους  όσον το δυνατόν περισσότερα κιλά από το ψάρεμα του κυπρίνου. Η κάθε ομάδα όταν  έπιανε ένα κυπρίνο τηλεφωνούσε στη γραμματεία και αμέσως πήγαινε ο υπεύθυνος  της ζύγισης.
Εδώ αναφέρουμε, (όπως μας είπαν οι ψαράδες),  ότι το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 40’ εκτός  λίμνης, επομένως υπήρχε άνεση για τη ζύγιση και την επάνοδο του ψαριού στο φυσικό του περιβάλλον. Δεν μάθαμε ποια ομάδα κέρδισε , δεν έχει σημασία , πιστεύουμε  όμως  ότι όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι  και οι συμμετέχοντες , αλλά και οι περιπατητές –θεατές, που απόλαυσαν το όμορφο περιβάλλον, αλλά και την όλη διαδικασία των αγώνων.

Οι φωτογραφίες  είναι  από τους αγώνες , την ώρα που ψαρεύεται ο κυπρίνος, που ζυγίζεται  και  οι  σκηνές  με τους αθλητές- ψαράδες , τα καλάμια τους  και με όλα τα σύνεργα τους. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου