Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ , ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ 5Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ.

.- Δύο εξαιρετικές αθλητικές προσωπικότητες ηγούνται πλέον του αθλήματος και δίνουν αέρα αισιοδοξίας για το άμεσο χρονικό διάστημα , γενικότερα για το μέλλον.

 Ο Κώστας Παπαγεωργίου ως νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Παναγιώτης Γκιώνης ως κορυφαίος αθλητής της Χώρας μας, αλλά και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου στο πιγκ-πογκ.

Καταξιωμένοι και οι δύο  στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος, έχουν όλες εκείνες τις  προϋποθέσεις να δώσουν νέα πνοή. Μαζί τους φυσικά και ο Καλλίνικος , ο αθλητής, που άλλαξε τη πορεία του αθλήματος μας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις περγαμηνές των επιτυχιών τους, είναι γνωστές σε όλους μας.

Απομένει να ανταποκριθούν με τη ίδια επιτυχία στη διοίκηση και στη διαχείριση της Ομοσπονδίας , πράγμα το οποίο τους ευχόμαστε ολόψυχα. Ο Παναγιώτης είναι στο Δ.Σ ως εκπρόσωπος των αθλητών. Επίσης η αισιοδοξία μας συμπληρώνεται με τη πρόοδο, που παρουσιάζουν οι νέοι αθλητές-τριες του αθλήματος σε κάθε τους διεθνή αγωνιστική παρουσία.   

.- Ένα προσωπικό απλό περιστατικό θα αναφέρουμε παρακάτω, που δείχνει τη καταξίωση στη καθημερινότητα και την απήχηση , που είχε και έχει ακόμη σήμερα ο Καλλίνικος, αλλά και η Εθνική μας ομάδα. Στο Μονπελιέ , στη Νότιο Γαλλία  τέλη Αυγούστου του  2018 αναζητήσαμε  κάποιο σύλλογο πιγκ-πογκ στη πόλη. Μέσω του διαδικτύου βρήκαμε  τη δ/νση. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν η ονομασία της στάσης του τραμ όπου ευρίσκονταν το γυμναστήριο, στάση Φιλιππίδης , η δεύτερη ήταν η ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου πάλι Φιλιππίδης. Η τρίτη έκπληξη ήταν, όταν μπαίνοντας στο τεράστιο κλειστό γυμναστήριο δεξιά είδαμε  τον Καλλίνικο να δεσπόζει στις φωτογραφίες, που υπήρχαν και την ομάδα του Μονπελιέ πρωταθλήτρια Γαλλίας το 2003 στη σύνθεση της οποίας ήταν και ο  Κρεάνκγα, (αγωνίστηκε για 2 χρόνια), μαζί με το Bojan Tokic,  τον Stephane Lebrun και τον Yang Min. Πλησιάζοντας τυχαία κάποιον για να πάρουμε πληροφορίες για τις ώρες προπόνησης των ενηλίκων μας είπε ό,τι είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου.

 Φυσικά μόλις αντιλήφθηκε την Ελληνική καταγωγή μας, έγινε περισσότερο διαχυτικός και δείχνοντας την φωτογραφία του Καλλίνικου έπλεξε το εγκώμιο του, αλλά και της Εθνικής μας ομάδας,  δείχνοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη του διάθεση να μας εξυπηρετήσει. Πράγματι πραγματοποιήσαμε τρεις προπονήσεις στο διάστημα της παραμονής μας στη πόλη  και πάντοτε ήταν δίπλα μας κάποιος υπεύθυνος  για να μας διευκολύνει. Τη δημοφιλία του Καλλίνικου, αλλά και των  διεθνών μας αθλητών «εισπράξαμε» το διάστημα της παραμονής μας στο Γαλλικό σύλλογο.

Στο Μονπελιέ , μια πόλη περίπου 300.000 κατοίκων υφίσταται ένας μόνο σύλλογος επιτραπέζιας αντισφαίρισης και το κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 25 με 30 αγωνιστικών τραπεζιών το έχει παραχωρήσει ο Δήμος της πόλης αποκλειστικά στο σύλλογο του πιγκ-πογκ. Διαθέτει αίθουσα συνεδριάσεων και εξαιρετικές συνολικά εγκαταστάσεις, φυσικά με σούπερ αγωνιστικό χώρο.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές. Εντυπωσιακή η κυρία της φωτογραφίας, άνω των 75 ετών, που  αγωνιζόταν ως έφηβη. Επίσης η φωτογραφία όλων των διεθνών ,μας θυμίζει τις αξέχαστες στιγμές της κατάκτησης της 2ης Πανευρωπαϊκής  θέσης  το 2013, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία στο τελικό   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου