Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

     Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το σύλλογο μας οι φίλοι του πινγκ-πονγκ Αγρινίου, μικροί και μεγάλοι λάτρεις του αθλήματος και μας έδωσαν μεγάλη χαρά , αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα επανέλαβαν την επίσκεψη τους.

Ήταν μια μεγάλη παρέα από γονείς και αθλητές-τριες μαζί με το προπονητή τους Βενιαμίν ΓΕΡΝΑ.  Οι τέσσερεις (4) μικροί σε ηλικία  Αγρινιώτες αθλητές  αντιμετώπισαν αντίστοιχους Γιαννιώτες αθλητές και οι ενήλικες επίσης το ίδιο.

            Πραγματοποιήθηκαν αρκετοί αγώνες , πολύ ιδρώτας,  μια συνάντηση τεσσάρων (4) ωρών που εξελίχθηκε σε γιορτή. Έβλεπες χαρούμενα πρόσωπα κι’ αυτό τελικά δίνει ικανοποίηση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε  νίκη.

Εξαιρετικοί  χαρακτήρες οι φιλοξενούμενοι , ευγενείς  με συνοδό-προπονητή τον Βενιαμίν, - καθηγητή φυσικής αγωγής - έναν άνθρωπο, που τιμά τον αθλητικό χώρο, ιδιαίτερα το άθλημα μας, την επιτραπέζια αντισφαίριση .

        Γνωρίζοντας τον ,αντιλαμβάνεσαι  ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα , που προσπαθεί να διαδώσει το πινγκ -πονγκ στη πόλη του  απλά , δουλεύοντας χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Από αυτούς έχουμε ανάγκη τους ‘’άγνωστους ‘ εργάτες , που πρέπει να τιμούμε όλοι μας , γιατί  προσπαθούν χωρίς ανταποδοτικά ‘’τέλη’’. Συγχαρητήρια στο φίλο Βενιαμίν και σ’ όλο το σύλλογο του Αγρινίου.  

        Παίρνοντας αφορμή από αυτή την όμορφη εκδήλωση-συνάντηση των δύο συλλόγων, επισημαίνουμε ότι  τελευταία έχουμε  μπερδέψει τη λέξη αθλητισμός και τη λέξη νίκη. Νομίζουμε ότι στο χώρο αυτό  κινούμαστε – βρισκόμαστε αθλητές, προπονητές , παράγοντες για να προβληθούμε , να προσβάλλουμε με τη πρώτη ευκαιρία  τον αντίπαλο , τον απέναντι ‘’εχθρό’’ .

Όμως αθλητισμός σημαίνει ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΗΘΟΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ μαθαίνοντας από τη νίκη και την ήττα.

        Φυσικά και χαίρεται ο καθένας μας όταν κερδίζει κάποιον αγώνα ο ίδιος ή η ομάδα του, είναι ευνόητο και φυσιολογικό, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν μειώνουμε τον αντίπαλο , γιατί πρώτον χωρίς αντίπαλο δεν θα γίνονταν αγώνας , δεύτερον στη θέση του θα υπάρξουμε κι εμείς και δεν θα θέλαμε να μας μειώνουν ή να μας βρίζουν.  

Τόσο ΑΠΛΑ , που δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε

            ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΌΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΜΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου