Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 19/20-5-2012

DSCN2254

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 19/20-5-2012. ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΠΙΑΝ ΝΕΡΟ .Στη Θεσσαλονίκη  αρχικά το Σάββατο το πρωί  διεξήχθησαν  στο ομαδικό τα  πλέι οφ για τις Κυπελλούχες ομάδες  και τις Πρωταθλήτριες. Στο κύπελλο συμμετείχαν οι εξής ομάδες: ‘’ Άπαιχτοι ΄΄Καβάλας, Αγία Βαρβάρα Αττικής , ΄΄Νέμεσις ΄΄ Θεσσαλονίκης και ΦΕΑ Ιωαννίνων.
Αγώνες –αποτελέσματα ΦΕΑ Ιωαννίνων
ΦΕΑ Ιωαννίνων-  Άπαιχτοι ΄΄΄Καβάλας = 2-4

Καπετανίδης -       Σοφιανός           =  2-3
Τόλιας           -       Ζαπάρτας          =  2-3
Καρατζένης   -      Τσαλαμάνης      =  3-0
Καπετανίδης/Σιχλιμίρης-  Σοφιανός/Ζαπάρτας = 0-3
Καπετανίδης  -      Ζαπάρτας          =  3-1
Καρατζένης   -      Σοφιανός           =  1-3

Αγία Βαρβάρα - ΦΕΑ Ιωαννίνων = 4-0
Κεχαγιάς          - Καρατζένης      =   3-1
Μιχαηλίδης      - Τόλιας              =   3-0
Σιψάς               -  Σιχλιμίρης        =   3-0
Μιχαηλίδης/Σιψάς – Κλάδος /Τόλιας  =  3-0

ΦΕΑ Ιωαννίνων- ‘’Νέμεσις ‘’ Θεσσαλονίκης = 0-4
Σιχλιμίρης        - Κουρούπας        =  0-3
Τόλιας              - Κελιαφάνος       =  0-3
Καπετανίδης    - Γαβριηλίδης       =  1-3
Σιχλιμίρης/Τόλιας – Κελιαφάνος/Δημητρίου = 0-3
Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα  η 3η θέση χάθηκε από την ήττα που υπέστη η ομάδα των Ιωαννίνων οριακά από την ομάδα της Καβάλας .Οι ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ήταν δύσκολο να συναγωνισθούν.
Για την ιστορία Κυπελλούχος Ελλάδος  αναδείχθηκε η Αγία Βαρβάρα, 2η η Νέμεσις Θεσσαλονίκης και 3η οι Άπαιχτοι Καβάλας .
Το απόγευμα του Σαββάτου την 19.00 επίσης διεξήχθησαν οι όμιλοι των ατομικών αγωνισμάτων  των βετεράνων. Στη κατηγορία 50-59 βετεράνων  ο Καπετανίδης Θεολόγος  στο όμιλο του έκανε δύο ήττες με τον Μακρή Άγγελο 0-3  και τον Παναγιωτίδη Θεόδωρο  2-3 .Έτσι αποκλείσθηκε  και δεν συνέχισε στη  φάση των νοκ-άουτ.
Την Κυριακή  το πρωί στο αγωνιστικό πρόγραμμα μπήκαν και οι Ανεξάρτητοι:
Στη κατηγορία  18-39   ο Τόλιας Ανδρέας  υπέστη δύο ήττες οριακά   με 3-2 και 3-1 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια των αγώνων.
Στη κατηγορία   50-59  ο Κλάδος Δημήτριος έκανε δύο (2) ήττες  και αποκλείσθηκε από την επόμενη φάση .
Στη κατηγορία  50-59  οι  Σιχλιμίρης Βασίλειος και Καρατζένης Χρήστος  αμφότεροι με  (1) ήττα και με  (1) νίκη προκρίθηκαν  για την επόμενη φάση των νοκ-άουτ. Στο καθοριστικό αγώνα για το μετάλλιο (για την 4-άδα)  ο Καρατζένης Χρήστος με τον Παρόδο Γιάννη από την Θεσσαλονίκη έδωσαν εκπληκτικό αγώνα με πλούσιο θέαμα. Το 1ο σετ το κέρδισε ο Καρατζένης με 11-8 , το 2ο και το 3ο σετ χάνονται με 11-8 και 11-9 αντίστοιχα , το 4ο σετ χάνεται και αυτό από τον Καρατζένη με 13-11.

Έτσι δεν μπαίνει στην φάση των ημιτελικών (4-άδα)  για λίγο αν και η απόδοση του  ήταν σε υψηλό επίπεδο . Ο Σιχλιμίρης Βασίλειος αντιμετώπισε και αυτός για την 4-άδα  τον Λουκά Γιαλούρη από την Αθήνα αποδίδοντας εξαιρετικό πιγκ-πογκ -   έχασε βέβαια με 3-0 -, αλλά όλα τα σετ 11-9 και ενώ προηγούνταν μέχρι το 8 και το 9. Για την ιστορία ο Παρόδος βγήκε 2ος και ο Γιαλούρης 3ος. Φαίνεται λοιπόν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν οι αθλητές των Ιωαννίνων ήταν πιο τυχεροί –ή- πιο αποτελεσματικοί -( δεν ήταν λόγω απειρίας, αφού είναι 1η τους συμμετοχή σε πανελληνίου επιπέδου αγώνες)- σε κρίσιμες φάσεις των αγώνων , που σημαίνει ότι θέλουν κάτι ακόμη να βελτιώσουν στην προπόνηση τους ώστε να πετύχουν κάτι περισσότερο ,να γίνει η υπέρβαση και να φθάσουν στα μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Η απόδοση όλων των βετεράνων-Ανεξαρτήτων  αθλητών  υπήρξε εξαιρετική ,όλη τη χρονιά που μας πέρασε και έδειξαν ότι τα Ιωάννινα είναι υπολογίσιμη δύναμη στην επιτραπέζια  αντισφαίριση και στους βετεράνους –ανεξάρτητους και  σημαντικό να πετυχαίνετε  στη διάρκεια  της 6ης  αγωνιστικής χρονιάς από την ίδρυση του συλλόγου μας,  αλλά της 1ης  επίσημης συμμετοχής των βετεράνων μας σε πανελλήνιο επίπεδο .Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καλή πορεία -(που τους οδήγησε στη τελική φάση) - στο περιφερειακό πρωτάθλημα και κύπελλο της Δυτ. Μακεδονίας –Ηπείρου όπου κατέλαβαν την 2η θέση στο πρωτάθλημα και βρέθηκαν στο τελικό του κυπέλλου. Όλα αυτά αν τα δούμε σε συνάρτηση με τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έφερε η ομάδα των ‘’ Κροκόδειλων ‘’ της Φλώρινας στους ίδιους αγώνες και με την ατομική 3η θέση  που κατέλαβε  ο Στεφανίδης Γεώργιος (18-39) κατηγορία ανεξαρτήτων από την Κοζάνη αντιλαμβανόμαστε ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα προόδου στη περιοχή της Δυτ.Μακεδονίας –Ηπείρου. Η δουλειά που γίνεται τόσο στις μικρές ηλικίες ,αλλά και γενικότερα σε όσους έχουν όρεξη –ανεξαρτήτου ηλικίας – να ασχοληθούν με το πιγκ-πογκ είναι εκπληκτική, από όλα τα σωματεία της περιοχής μας .Η άνθηση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Δυτ. Μακεδονία-Ήπειρο  πιστεύουμε είναι κάτι το πρωτόγνωρο και αξίζουν συγχαρητήρια  σε όλους αυτούς που ο καθένας βάζει το λιθαράκι του  στο αθλητικό αυτό οικοδόμημα .
Τους αγώνες  και κατ’ επέκταση όλους τους βετεράνους αθλητές τίμησε  με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΕΦΟΕΠΑ κος Μανώλης Κολυμπάδης και παραβρέθηκε (όπου έκανε και την πρώτη απονομή κυπέλλου στα ομαδικά αγωνίσιματα )   στο δείπνο που έδωσε προς τιμή όλων των συμμετεχόντων αθλητών  το Δ.Σ  της  ΠΟΦΕΠΑ. Επίσης  πρέπει να αναφερθούμε  και στο Πρόεδρο της ΠΟΦΕΠΑ ( βετεράνων) κο Πλακαντωνάκη Σταύρο   και τον γενικό γραμματέα τον κο Σιψά Κων/νο ,όπως πάντα ακούραστοι στη πρώτη γραμμή με τον καλοσυνάτο λόγο τους που σε κάνουν να ξεπερνάς  τα όποια λάθη τυχόν  έχουν γίνει , αφού αυτός που ενεργεί θα κάνει και λάθη. Συγχαρητήρια για την οργάνωση . Ευχόμαστε υγεία και αγάπη σε όλους  και καλή δύναμη για την συνέχεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου