Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

( Άρθρο της κ. Κλάρας Γενιτσαριώτη), Εφημερίδα Έθνος, Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014
« Να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια». Αυτή η φράση περικλείει τη φιλοσοφία ζωής του Γεράσιμου Κορδάτου.
Ο 37 χρονος αστυνομικός που μόλις 23 χρονών υπέστη κνημιαίο ακρωτηριασμό ύστερα από τροχαίο ατύχημα δεν το έβαλε κάτω. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ανασυγκροτήθηκε  και πολύ γρήγορα προσπάθησε, ενάντια  σε κάθε δυσκολία , να αντιμετωπίσει  με θάρρος τη νέα πραγματικότητα.
Σήμερα είναι έτοιμος  να συμμετάσχει για πρώτη φορά  στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων  στην 32η  διοργάνωση του Αυθεντικού  Μαραθωνίου Αθήνας που πραγματοποιείται την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014. Είναι ένας από
τους 9.000 αθλητές που αναμένεται να λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδρομή και αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος που θα αγωνιστεί με το ειδικό τεχνητό μέλος.
«Καθένας από εμάς, με πίστη στον εαυτό του και θάρρος μπορεί να πετύχει πολλά. Ακόμη και να τερματίσει σε έναν μαραθώνιο» λέει ο ίδιος στο «Έθνος» .
Πριν από το ατύχημα  ο Γεράσιμος    Κορδάτος έμενε στην Αθήνα. Επισκεπτόταν συχνά  την οικογένεια του στο Αγρίνιο και εκεί στον δρόμο για το σπίτι η μοίρα του έπαιξε ένα περίεργο παιγνίδι. « Τράκαρα και ακρωτηριάστηκε  το δεξί μου πόδι κάτω από το γόνατο. Ήμουν ζωντανός, αλλά δεν ήξερα αν θα περπατήσω ξανά» αναφέρει. Ο Γεράσιμος προσαρμόστηκε γρήγορα και θέλησε να αφήσει πίσω του τις δυσκολίες.  Δύο (2) χρόνια πριν, ο 37 χρονος αποφάσισε να τολμήσει  και συμμετείχε στο 30ο  Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας  στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν πολλοί αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα. « Ολοκλήρωσα τα 5 χιλιόμετρα σε περίπου 47 λεπτά με γρήγορο περπάτημα. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε, αρκεί να το ονειρευτεί. Χρειάζεται μόνο να αξιοποιήσουμε την εσωτερική μας φλόγα», τονίζει ο κ. Κορδάτος.
«Το όνειρο του  γίνεται πραγματικότητα»
Ο 37 χρονος  δηλώνει ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, αφού το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα. Στο πλευρό του θα είναι και η σύζυγος του, Δήμητρα, η οποία θα τρέξει την αυθεντική διαδρομή των 42 χλμ. « Τα σωματικά προβλήματα φέρνουν ψυχικά δώρα. Ο αθλητισμός δεν σταματάει ούτε με την αναπηρία ούτε με τον ακρωτηριασμό. Όλα  είναι στο μυαλό μας . Κι ας μην τα καταφέρουμε, αξίζει να προσπαθήσουμε» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου