Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΘΡΥΛΟΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

TZOPTZ   AIZEP , σπουδαία φυσιογνωμία των Ολυμπιακών του Σεν Λιούϊς (1904).
Κατέκτησε δύο (2) χρυσά , δύο (2) αργυρά,  και ένα (1)  χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα της γυμναστικής, αλλά κυρίως κέρδισε την εκτίμηση όλου του κόσμου, επειδή δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Χρόνια νωρίτερα ένα τρένο πέρασε πάνω από το αριστερό του πόδι και του το έκοψε. Ο Άϊζερ τοποθέτησε στη θέση του τεχνητό μέλος από ξύλο και προσπάθησε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Διέξοδο στο πρόβλημα του, του έδωσε η γυμναστική. Έγινε πολύ καλός στο μονόζυγο, ζυγούς στους παράλληλους, σε όλα τα όργανα που χρειάζονταν εξαιρετική δύναμη.  Και μόνο η απόφαση του να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες συγκίνησε τους φίλους και συγγενείς του. Δούλεψε  με μεγάλο κέφι και όρεξη για να είναι μεταξύ των επίλεκτων  της Αμερικής που θα έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς του 1904.
ΣΤΟ ΣΕΝΤ ΛΙΟΥΙΣ  Ο ΤΖΟΡΤΖ  ΑΪΖΕΡ κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους παράλληλους ζυγούς. Στο άλμα  ισοβάθμησαν  με τον Άντόν Χέιντα. Είναι όμως συγκλονιστικό  και μόνο να σκεφτεί κανείς πως ένας αθλητής  με ξύλινο πόδι έδινε μάχες και κέρδισε μετάλλια σε όργανα της γυμναστικής, όπως το άλμα , που χρειάζεται τρέξιμο  και άλμα πάνω από τον  ίππο. Στο σύνθετο ομαδικό ο Αϊζερ  κέρδισε το αργυρό  μετάλλιο.

Το όνομα του έμεινε  στην ιστορία για τις νίκες του, το κουράγιο του, τη θέληση του να ξεπεράσει  το πρόβλημα του  και να ζήσει φυσιολογικά όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου