Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΓΝΩΡΙΜΙΑ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟ Α’ 15-ΝΘΗΜΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016.



Σε συνέχεια της περυσινής  πρωτοβουλίας  για τη γνωριμία του αθλήματός μας, όπου έγιναν εκδηλώσεις σε Δημοτικά διαμερίσματα περιφερειακά της πόλης, φέτος το Δ.Σ  του αθλητικού συλλόγου   Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων αποφάσισε ο σύλλογος  να πραγματοποιήσει  ένα άλλο ΄΄οδοιπορικό΄΄ στα Δημοτικά σχολεία της πόλης.
Αφορμή στάθηκαν οι προσκλήσεις, που δέχθηκε ο σύλλογος από κάποια  Σχολεία να πλαισιώσει με τη συμμετοχή του τις αθλητικές  δραστηριότητες του  σχολείου , λίγο πριν το κλείσιμο για το καλοκαίρι, πράγμα που δείχνει τη απήχηση και τη διάδοση του πιγκ-πογκ ,που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στη πόλη των Ιωαννίνων. Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α  Ιωαννίνων ευχαριστεί τη Δ/νση κάθε Σχολείου για τη τιμητική πρόσκληση που δέχθηκε. Το ενδιαφέρον και στις 3 εκδηλώσεις ήταν μεγάλο, αφού το πιγκ-πογκ ταυτόχρονα, είναι άθλημα που γυμνάζει εξαιρετικά, όμως είναι και παιγνίδι, γιατί έχει τη μικρή μπάλα , τη μικρή ρακέτα και προσελκύει μικρούς και μεγάλους.

Την Παρασκευή  10 Ιουνίου 2016 το πρωΊ΄, μετά από πρόσκληση της Δ/νσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου τοποθετήθηκαν από τον σύλλογο 2 τραπέζια στο μίνι κλειστό γυμναστήριο. Εκεί για ένα 4-ωρο περίπου, παρουσία των Δασκάλων τους και των Καθηγητών φυσικής αγωγής  οι 250 περίπου μαθητές-τριες , εκ περιτροπής όλες οι τάξεις από Α΄Δημοτικού έως ΣΤ’, γνώρισαν λίγο καλύτερα, ήρθαν πιο κοντά στο άθλημα του πιγκ-πογκ. Ο προπονητής του συλλόγου με τη βοήθεια 4 αθλητών έδειξε κάποια βασικά στοιχεία του αθλήματος και όλοι οι μαθητές-τριες έπιασαν ρακέτα και έπαιξαν πιγκ-πογκ. Στο τέλος μοιράστηκε και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με περισσότερες πληροφορίες για το άθλημα.  
Η 2η  εκδήλωση-παρουσίαση έγινε το πρωϊ της Τρίτης 14 Ιουνίου 2016 στον αύλειο  χώρο του 26ου Δημοτικού Σχολείου για ένα 2-ωρο . Σε ένα όμορφο εξωτερικό αμφιθεατρικό χώρο τοποθετήθηκε το τραπέζι του πιγκ-πογκ, που διέθετε το Σχολείο. Οι 100 περίπου μαθητές-τριες καθισμένοι στις κερκίδες παρακολούθησαν αρχικά τα διάφορα στοιχεία που παρουσίασαν ο προπονητής του συλλόγου και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου, μετά  απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα των παιδιών  για τον τρόπο που παίζεται το άθλημα.  Στη συνέχεια όλοι έπαιξαν πιγκ-πογκ με την  βοήθεια αθλητών του συλλόγου και στο τέλος σε διπλό δόθηκε αγώνας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου κάτω από τις επευφημίες  των μαθητών τους, που δημιούργησαν μια πολύ όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.
Η 3η παρουσίαση από το  σύλλογο έγινε στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα  της πόλης στο 27ο Δημοτικό σχολείο με τη συμμετοχή περίπου  340 μαθητών-τριών. Ο σύλλογος προσκλήθηκε να πλαισιώσει με τη συμμετοχή του το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου 2016 ώρα 19.00 τη μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου. Στην  εκδήλωση αυτή  προσκλήθηκαν και άλλα αθλήματα για την καλύτερη γνωριμία των παιδιών με αυτά, με πρωτοβουλία της Δ/νσης του σχολείου.   Στο τεράστιο αύλειο χώρο δημιουργήθηκε μια ‘’έκθεση’’αθλημάτων , κάθε άθλημα είχε τον χώρο του  και έτσι  βασικά οι μαθητές-τριες του σχολείου, οι φίλοι τους από άλλα σχολεία, αλλά και οι γονείς των παιδιών ήταν οι ‘’επισκέπτες’’ της  ‘’αθλητικής έκθεσης’’. Παράλληλα λειτουργούσε και η έκθεση με τα πεπραγμένα των μαθητών –τριών από όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Υπήρχαν  διάφορα παιγνίδια που είχαν οργανώσει ο καθηγητής Φυσικής αγωγής  και οι άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου.  Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ήταν παρών με διάφορα φιλέματα προς όλους. Υπήρχε μουσική και χορός. Μέχρι τις 22.00  κράτησε αυτή η πρωτόγνωρη και όμορφη γιορτή και κανείς δεν έλεγε να φύγει. Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων στο 3-ωρο της εκδήλωσης και  σε ένα από τα 2  τραπέζια που διέθετε το σχολείο έκανε τη παρουσίαση του πιγκ-πογκ σε πλήθος  μαθητών-τριών , αλλά και μεγάλων , συνοδών των παιδιών.


 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου