Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ PING PONG ?

(το κείμενο ελήφθη από την ιστοσελίδα iform team άσκηση , γυμναστική, διατροφή)
Tο πιθανότερο  είναι ότι έχεις πιάσει  τη ρακέτα του έστω μια φορά  και ότι  το έκανες για πλάκα  ή τον καιρό που ήσουν πιτσιρικάς /πιτσιρίκα. Είναι εξίσου  πιθανόν να μην έχεις  αναλογιστεί  ότι πρόκειται  για μια πολύ βολική επιλογή  άσκησης , δηλαδή  ότι αν προσπαθήσεις  να παίξεις  σωστά και έντονα για περίπου  μια ώρα θα κάψεις όσες θερμίδες  θα έκαιγες  σε μισή ώρα έντονης γυμναστικής. Τα πολλά  και πολύ σημαντικά  οφέλη  για τη σωματική και ψυχική υγεία αναδεικνύουν  το πινγκ-πονγκ σε μια εξαιρετική επιλογή  για κάποιον /κάποια  που έχει λόγους  να αποφεύγει τα περισσότερα σπορ λόγω φόβων τραυματισμού, αλλά και για αυτόν /αυτή που θέλει να σπάει τη ρουτίνα  των μοναχικών προπονήσεων του γυμνασηρίου

Προκειμένου να έχεις μια εικόνα , αν δεν έχεις σκεφτεί  ποτέ σοβαρά , μέτρα τα οφέλη: Είναι  μια ήπιας  ή και έντονης μορφής αεροβική άσκηση με πολλά κομμάτια  αναερόβιας  άσκησης. Συνεπώς  βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος  και την καρδιαγγειακή λειτουργία  και συγχρόνως  γυμνάζει όλο το σώμα και βελτιώνει την αντοχή, ενώ τονώνει τους μυς και βελτιώνει την ευκαμψία. Οι εκρήξεις στις οποίες σε οδηγεί  το παιγνίδι έχει ως συνέπεια  την ανάπτυξη των μυών ταχείας συστολής.
Η διανοητική άσκηση, στην οποία οδηγείται ο παίκτης λόγω των γρήγορων αποφάσεων , της στρατηγικής  που αναπτύσσει, της συγκέντρωσης που απαιτείται, ανεβάζει τον βαθμό συγκέντρωσης , αλλά  και την ικανότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων, τα αντανακλαστικά , δηλαδή αυξάνει  τα επίπεδα των σχετικών ορμονών και διατηρεί την «φυσική κατάσταση»  του εγκεφάλου, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της γνωστικής έκπτωσης  η οποία «συμβάλλει» στη γήρανση. Για αυτόν τον λόγο  οι νευρολόγοι συστήνουν το πινγκ-πονγκ ως εργαλείο που βοηθά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ  και στη θεραπεία της άνοιας.
Το πινγκ-πονγκ καταφέρνει να ενεργοποιεί  πολύπλευρα τον εγκέφαλο και να τον κρατά «ζωντανό» . Οι έρευνες έχουν αποδείξει  ότι το πινγκ-πονγκ  αυξάνει σημαντικά τη ροή του αίματος  προς τον εγκέφαλο και είναι πιθανόν   ακόμη  και να αποτρέπει την άνοια.
‘Η άσκηση  στο πινγκ-πονγκ βελτιώνει τον συντονισμό χεριών-ματιών. Επίσης βελτιώνει πολύ την ισορροπία, λόγω των άμεσων  αλλαγών κατεύθυνσης  που απαιτεί. Πιθανόν  να μη το λογαριάζεις , αλλά το πινγκ-πονγκ θέλει τουλάχιστον  δύο , και συνεπώς σε βοηθά να κοινωνικοποιείσαι.

Ιωάννινα 7 Οκτωβρίου 2017  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου