Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗ


Παρακολουθήσαμε  στους αγώνες του πρόσφατου παγκοσμίου κυπέλλου στη Ρωσία και  την ομάδα της Ουρουγουάης.
Δεν θα γίνει λόγος για την απόδοση της ομάδας – έγιναν ήδη πολλές αναλύσεις  -  αλλά, γιατί είδαμε  να κάθεται στο πάγκο της ο σπουδαίος  Όσκαρ Ταμπάρες 71  χρονών , ο οποίος είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας τα τελευταία 12 χρόνια και  μας εντυπωσίασε για το εξής.   Όρθιος στη μεγαλύτερη διάρκεια του  αγώνα,  με πατερίτσα έδινε τις οδηγίες στους παίκτες του. Κατόρθωσε να φτάσει την Εθνική ομάδα στις 16 καλύτερες του τουρνουά.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω της πάθησης του, πολλές φορές αναγκάζεται να μετακινείται και με  αμαξίδιο. Επίσης,  αυτό που διαπιστώσαμε και θαυμάσαμε   είναι η  συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών , γιατί ήταν φανερός ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό του, από τη στάση τους γενικότερα και την έκφραση του προσώπου τους ,  απέναντι στο προπονητή τους , όταν τους έδινε οδηγίες.
Ένας αθλητής κρίνεται πρωτίστως από την συμπεριφορά,  που έχει  στο προπονητή του, είναι σημαντικό.  Η επιμονή του να προπονεί τα τελευταία χρόνια την Εθνική Ουρουγουάης είναι εκπληκτική, δεν τα παρατά ,αντιστέκεται,  συνεχίζει,  παρά τα προβλήματα της υγείας που έχει,  χωρίς να υστερεί  σε τίποτε στα προπονητικά του καθήκοντα. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης επίσης αξιοθαύμαστοι, γιατί συνεχίζουν και τον εμπιστεύονται, τον σέβονται και τον τιμούν,   βλέποντας το πάθος για τη δουλειά του.
Για να πετύχεις  μεγάλα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυϊα, είναι ανάγκη να έχεις πάθος.  
-«Η φωτογραφία ελήφθη  από την ηλεκτρονική σελίδα « ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»-     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου