Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

REMIS AU PAS , ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ , ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΩ



Ιούλιος 2018, τίτλος πίνακα , τίτλος έκθεσης ζωγραφικής στη Σύρο η παραπάνω φράση.
 Φίλος της ιστοσελίδας, μας έστειλε την ενημέρωση για τη συγκεκριμένη έκθεση, εντυπωσιασμένος από τις υπέροχες  συναισθηματικές εκφράσεις των αθλητών , που αναδεικνύονται  με τόσο ωραίο τρόπο από τον καλλιτέχνη. 
Πάνω από 30 χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική ο σπουδαίος και καταξιωμένος σ’ όλη την Ευρώπη Βασίλης Πράπας με σημαντικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο ίδιος λέει « δεν μπορώ να φανταστώ δικό μου έργο χωρίς ανθρώπινη ύπαρξη.»
Μια βραδιά στη Λυών στο ατελιέ μου με συναδέλφους, συζητούσαμε για τον άνθρωπο, για τη φθορά  και τη προσπάθεια που κάνει σε κάθε τι δημιουργικό, για τον κόπο που καταβάλλει.
Απαισιόδοξες απόψεις εκφράστηκαν. Εγώ είπα ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να παραδίνεται δεν πρέπει να τα παρατά ποτέ .Από εκείνη τη βραδιά άρχισα να δημιουργώ, ζωγράφισα πάνω από 70 έργα.
Έτσι προέκυψε αυτή η αθλητικο- ανθρωποκεντρική έκθεση με την μεικτή τεχνική του κολλάζ. Είναι εξαιρετικοί όλοι οι πίνακες και ο καθένας δείχνει μια υπερπροσπάθεια, μια ένταση, περισυλλογή, πάθος, αγωνία   Έχουν «χρώμα» και δίνουν τόνο αισιοδοξίας για συνεχή προσπάθεια, τόσο στον αθλητισμό , αλλά και γενικότερα στη προσωπική του ζωή ο καθένας.  
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου