Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ , ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.


ΑΛΗΘΕΙΑ , ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ? 
.- Ο Γιάννης Σγουρόπουλος πέτυχε κάτι το φανταστικό , κέρδισε 2 συνεχόμενες χρονιές, (2017, 2018), το χρυσό μετάλλιο στην Ευρώπη στη κατηγορία των Εφήβων.  
Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι αθλητές , που  έχουν πετύχει  κάτι ανάλογο. Μόνο η  ανατροπή,  που πέτυχε στο τελικό , από 3-1  νίκησε 4-3 τον αντίπαλό του,  τα λέει όλα.
Βγάζει   πάθος   στον αγώνα,  δεν είναι ηττοπαθής, τον διακρίνει υψηλού βαθμού μαχητικότητα, σέβεται τον κάθε  αντίπαλο του.  Αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αθλητές-τριες.
Η επιτυχία του αυτή συγκρινόμενη με επιτυχίες πολλών άλλων αθλητών-τριων , σ’ άλλα  ατομικά και ομαδικά αθλήματα , τις ξεπερνά , αλλά δυστυχώς δεν τυχαίνει της ανάλογης προβολής.
.- Από τότε που ξεκίνησε στο  πιγκ-πογκ,  παρατηρούμε την εξέλιξη του, όπως και κάθε άλλου αθλητή-τριας. Τον έχουμε δει πως αγωνίζεται, πως συμπεριφέρεται εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. (όταν αρχίζει, όταν τελειώνει ένα παιγνίδι). Έχει φτάσει λοιπόν , τόσο ψηλά και συνεχίζει , γιατί είναι ταπεινός και έχει μάθει να σέβεται  τους προπονητές του, τους ανθρώπους που τον καθοδηγούν, από τη αρχή της ενασχόλησης του με το άθλημα μέχρι και σήμερα.
Τον έχουμε δει να ακούει τον προπονητή της Εθνικής αλλά και το προπονητή της ομάδας του με ευλάβεια, προσηλωμένος σ’ αυτόν,  χωρίς μορφασμούς , που δείχνουν -ε καλά εγώ τα ξέρω αυτά, τι μου λες τώρα .- Τον συναντήσαμε στα Χανιά , στο κλειστό γυμναστήριο, στη τελική φάση των παίδων ως θεατή,  ζητήσαμε από ένα παιδί 17 χρονών , να βγούμε μια φωτογραφία μαζί του, μας έκανε εντύπωση, το ύφος του,  η ταπεινότητα του.
.- Πιστεύουμε ό,τι αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς του τον κάνουν ξεχωριστό αθλητή . Χρειάζεται βέβαια η καλή τεχνική , η καλή φυσική κατάσταση, το καλό αγωνιστικό επίπεδο,  καθοριστικό ρόλο όμως για τη μεγάλη εξέλιξη, για το δρόμο προς τη κορυφή  ενός αθλητή-τριας παίζει ο σεβασμός που δείχνει ο ίδιος  στους γύρω του.    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου