Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ


Ο Γιαννιώτης δημοσιογράφος Περικλής Μακρής της αθλητικής Κυριακής , γενικά της αθλητικής δημοσιογραφίας, με τις γνώσεις του  , τους εύστοχους σχολιασμούς , τις εξαιρετικές  αναλύσεις και  την προσωπικότητα του σε καθηλώνει να τον ακούς.
Κοσμεί την αθλητική δημοσιογραφία. Βρέθηκε στα Γιάννενα για ολιγοήμερες διακοπές και λόγω της καλής σχέσης του με το πιγκ-πογκ – παίζει εξαιρετικά – υπήρξε  μια συνάντηση μαζί του και έτσι δόθηκε αφορμή  για διάφορες αθλητικές αναλύσεις.

Φυσικά ο πρώτος σχολιασμός ήταν για τον Γιάννη Σγουρόπουλο για το απίστευτο κατόρθωμα που πέτυχε , τις 2 συνεχόμενες Ευρωπαϊκές πρωτιές, φέτος και πέρυσι,  στη κατηγορία των Νέων.  Είπε ότι η πορεία του Γιάννη θα είναι εντυπωσιακή,  θα φτάσει πολύ ψηλά, και  το στοιχείο που τον διακρίνει είναι η μαχητικότητα.
Οι επιτυχίες του διαφημίζουν ιδιαίτερα το άθλημα.  Για το  πιγκ-πογκ  γενικότερα είπε ό,τι είναι ένα  ξεχωριστό άθλημα , αφού είναι ταυτόχρονα και παιγνίδι και έχει σε υψηλό βαθμό την επινοητικότητα.
Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, το οποίο χαρακτήρισε το καλύτερο της τελευταίας 20-ετίας από τη πλευρά του θεάματος και της ποιότητας. Επίσης θα μείνει στην ιστορία ως το πιο δίκαιο παγκόσμιο πρωτάθλημα , λόγω της εφαρμογής της τηλεοπτικής βοήθειας των διαιτητών (WAR).
Ρωτήθηκε τέλος για τις αρκετές εκπλήξεις, που σημειώθηκαν και απάντησε ό,τι γι’ αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο έχει τόσους φίλους, γιατί μπορεί πιο  εύκολα να γίνει ανατροπή της ισορροπίας σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα , ανάμεσα σε μια  «μικρή» και «μεγάλη» ομάδα, σε σχέση με άλλα ατομικά -ή- ομαδικά αθλήματα. Αυτό κάνει τον πιο αδύνατο να ελπίζει περισσότερο σε μια νίκη και δίνει ενδιαφέρον σε αθλητές και φιλάθλους.  Σε παγκόσμια τουρνουά άλλων αθλημάτων , τόσες εκπλήξεις δεν θα γίνονταν.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Α.Σ. Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων  τη νέα αγωνιστική χρονιά 2018-19 και υποσχέθηκε στην επόμενη επίσκεψη του στα Ιωάννινα να έρθει στο σύλλογο  να παίξει πιγκ-πογκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου