Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΕΝ ΠΕΥΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΠΕΝ  ΠΕΥΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ  (12/13-1-2019),  ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 197 ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΑΠΌ 57 ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
Με δύο αθλητές του έδωσε το παρών ο Α.Σ  Φ.Ε.Α  Ιωαννίνων, στο ανωτέρω πανελλήνιο τουρνουά.
Ο Γιάννης Κουντούρης και ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ  αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Παίδων και απέδωσαν περίφημα, ανταγωνιστικά και έδειξαν το εξαιρετικό αγωνιστικό τους επίπεδο.  

Ο Γιάννης στο σύνολο των 6 αγώνων πέτυχε 3 νίκες και 3 ήττες και κατέκτησε την 19η θέση στο σύνολο των 37 αθλητών. Πήγε ως 22ος από τους συμμετέχοντες. Στον  καθοριστικό αγώνα ηττήθηκε με 3-2 (14-12 στο 5ο σετ)  και έμεινε εκτός 16-άδας. 
Ο Αλεσσάντρο στο σύνολο των 7 αγώνων πέτυχε 6 νίκες 1 ήττα και κατέκτησε την 9η θέση. Πήγε ως 9ο φαβορί των αγώνων. Στον καθοριστικό αγώνα,  οριακά ηττήθηκε με 3-1 και έμεινε εκτός 8-άδας.    
 Όπως πάντα , όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, κυρίως όταν αγωνίζονται μεταξύ τους αθλητές,  σχεδόν ισοδύναμης τεχνικής, παικτικής  ικανότητας. Οι λεπτομέρειες  «απαιτούν»  την ιδιαίτερη συγκέντρωση του κάθε αθλητή.
Όποιος αθλητής έχει τη συγκέντρωση του σε μεγαλύτερο βαθμό  στη κατάλληλη στιγμή , κερδίζει τις λεπτομέρειες, άρα και τον αγώνα.   Έτσι κάθε φορά βγαίνει ο νικητής , που πολλές φορές μπορεί  μην είναι ο καλύτερος σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι ο όμως ο καλύτερος σε «συγκέντρωση». Η συγκέντρωση έχει σχέση περισσότερο με τη προετοιμασία του κάθε αθλητή στη νοητική του προπόνηση, στο πόσο δηλ. έχει επεξεργαστεί τους αγώνες όλους και τον κάθε αγώνα χωριστά, από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και την ημέρα των αγώνων. Γι’ αυτό λέγεται για κάποιους αθλητές «αυτός είναι αθλητής αγώνων» ξέρει  να κερδίζει , αν και δεν είναι πάντα ο καλύτερος σε αγωνιστικό επίπεδο. Η νοητική προπόνηση θέλει βασικά  προσήλωση στο στόχο. Ο αποπροσανατολισμός μπορεί εύκολα να γίνει, κάποιες φορές χωρίς να το αντιληφθούμε,   επομένως δεν έχουμε κάνει τη νοητική προπόνηση σωστά ή και καθόλου.
‘Ολοι θέλουμε τη νίκη, όμως ρόλο παίζει παράδειγμα , πως βλέπουμε τον αντίπαλο μας, με «φόβο» ή με «υπεροψία» και στις 2 περιπτώσεις  εμείς έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να είμαστε οι ηττημένοι. Επίσης η ψυχική μας διάθεση είναι ένας άλλος καθοριστικός  παράγοντας, κ.ο.κ . Μεγάλοι αθλητές-τριες από όλα τα αθλήματα έχουν δηλώσει ότι σημαντική συνεισφορά στις επιτυχίες τους είχε η νοητική προπόνηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου