Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ 25/1/2014


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ 25/1/2014
Στη βροχερή, αλλά πάντα πανέμορφη Θεσσαλονίκη ,διασχίζοντας την χιονισμένη εγνατία  οδό στο ύψος του Μετσόβου, βρέθηκε το Σάββατο 25/1 για τους αγώνες  της προκριματικής φάσης εφήβων και νεανίδων ο σύλλογος ΦΕΑ Ιωαννίνων και  συμμετείχε με 6 αθλητές και 2 αθλήτριες του, ανάμεσα σε 94 αθλητές και 26 αθλήτριες από την Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτ.Μακεδονία και Ήπειρο. Αναλυτικά,
ο Τσαγκογιάννης Δημήτρης έφθασε στην 8-άδα, βγήκε 1ος στον όμιλο του πετυχαίνοντας 3 νίκες, συνέχισε με 2 νίκες στους  νοκ-άουτ αγώνες,  μετά  έπαιξε τελικό για την πρόκριση, ηττήθηκε όμως με 3-0. Ο Βραζιτούλης Αριστείδης και ο Ακρίβης Γεώργιος αφού πέρασαν ως 1οι από τους ομίλους έφθασαν 16άδα. Ο Θωμά Αθανάσιος και ο Άνθης Γεώργιος  μετά από δύο νίκες στον όμιλο ηττήθηκαν στο καθοριστικό αγώνα για την 1η θέση στον όμιλο τους με 3-1 και δεν συνέχισαν στους νοκ-άουτ αγώνες. Ο Ανδρέου Αλέξανδρος τερμάτισε 3ος σε όμιλο 4 αθλητών. Στις νεάνιδες η Νούση Βασιλική σε όμιλο των τριών αθλητριών έκανε αρχικά 1 νίκη,  στο 2ο αγώνα της  αντιμετώπισε το Νο 2 φαβορί των αγώνων την Μπέλλου Αναστασία αποδίδοντας πολύ καλό πιγκ-πογκ,  αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και η Χριστοδούλου Δανάη σε όμιλο των 4 αθλητριών πέτυχε 2 νίκες, έχασε από την Τσακαλίδου της ΧΑΝΘ με 3-2 και την 1η θέση του ομίλου και δεν συνέχισε.(Σημειωτέον λίγες μέρες πριν στο open Βέροιας η Γιαννιώτισα αθλήτρια είχε αποκλείσει στα ημιτελικά την αθλήτρια της ΧΑΝΘ.)   Όταν κερδίζεις ένα αγώνα ,ο επόμενος ορθώνεται αμέσως μπροστά σου σαν ερωτηματικό. Συνεχίζεις να είσαι ο καλύτερος -ή- καλύτερη; Γι’ αυτό η προσπάθεια του κάθε αθλητή για καλυτέρευση δεν σταματά, είναι συνεχής. Αυτή  είναι η ομορφιά  του αθλητισμού γιατί έχεις συνεχείς στόχους.   
Εξαιρετική λοιπόν η προσπάθεια όλων των αθλητών-τριών του συλλόγου, αν και δεν προέκυψε κάποια πρόκριση για την τελική φάση στην Αθήνα, πλην όμως ήταν πολύ κοντά στο καλό αποτέλεσμα αρκετοί από τους αθλητές –τριες.  Σε μια προκριματική φάση με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και σκληρό συναγωνισμό πραγματοποιήθηκαν θαυμάσια παιγνίδια από τη Α΄φάση των ομίλων.
Στο ίδιο χώρο των αγώνων η τοπική επιτροπή Βορ.Ελλάδος της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε την  κοπή της βασιλόπιτας ,ενδιάμεσα από τους αγώνες  (ώρα 13.00).Παρών στην εκδήλωση για την εκπροσώπηση του συλλόγου μας  ήταν  ο Πρόεδρος  κ.Θωμά Απόστολος. Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε τα σωματείο «Α.Σ.Νίκος Κορωναίος» της Καβάλας.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί το εξής: Από τις 4 προκρίσεις στους εφήβους και οι 4 ήταν εκτός Θεσσαλονίκης (3 από την Βέροια –σημαντική επιτυχία της Βέροιας-  και  1 από την Φλώρινα).Από τις 2 προκρίσεις στις νεάνιδες και οι 2 ήταν από την Έδεσσα. Τα τελευταία 6,7 χρόνια με την ίδρυση - την προσθήκη στη περιοχή μας (Δυτ.Μακεδονία-Ήπειρο) σωματείων από Ιωάννινα, Φλώρινα και Κοζάνη διαπιστώνουμε ότι δόθηκε μια μεγάλη ώθηση από τους νέους συλλόγους και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων, των καινούργιων και αυτών που υπήρχαν με ταυτόχρονη διεύρυνση του αθλήματος.  Το ανωτέρω αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό και  άρχισε να φαίνεται εδώ και δύο χρόνια με παράδειγμα –και όχι μόνο- περυσινό την πρόκριση των 2 παγκορασίδων από τα Γιάννενα, από  τις 3 προκρίσεις που είχαν γίνει στη τελική φάση της Αθήνας, η 3η ήταν από την Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση γνωρίζει  μεγάλη άνθηση στη Δυτ.Μακεδονία-Ήπειρο, επίσης  όλες οι ομάδες είναι υποψήφιες για την πρωτιά στα διάφορα πρωταθλήματα είτε είναι ατομικά, ομαδικά και διασυλλογικά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και κάνει όλους τους αγώνες να έχουν ενδιαφέρον.-





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου