Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ

 

Κάποτε υπήρχε  ένας Βασιλιάς , ο οποίος κυβερνούσε το κράτος του για πολλά χρόνια. Μια μέρα ήθελε να δει τον χαρακτήρα των κατοίκων του κράτους του και έτσι τους έβαλε μια δοκιμασία.

Τοποθέτησε  ένα μεγάλο βράχο στη μέση του δρόμου και κρύφτηκε εκεί κοντά σε κάτι θάμνους. Οι πρώτοι που πέρασαν ήταν μια ομάδα από τους καλύτερους και πλουσιότερους ανθρώπους , οι οποίοι περνούσαν με τις άμαξες τους , Αντί να κατέβουν και να μετακινήσουν τον βράχο, προσπάθησαν να τον περάσουν κάνοντας τον γύρο, Ταλαιπωρήθηκαν πολύ, αλλά στο τέλος πέρασαν, Μάλιστα κατηγόρησαν τον Βασιλιά , πως δεν φροντίζει για τη σωστή συντήρηση των δρόμων.

Έπειτα από κάμποση ώρα , εμφανίστηκε ένα χωρικός περπατώντας  το δρόμο . Ο χωρικός φανερά κουρασμένος , κουβαλούσε λαχανικά και άλλα τρόφιμα για το σπίτι του. Μόλις είδε τον βράχο κοντοστάθηκε και άφησε τα τρόφιμα στο έδαφος. Ενώ μπορούσε απλά να προσπεράσει το βράχο κάνοντας ένα μικρό κύκλο, έβαλε τα δυνατά του και μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερε να κουνήσει το βράχο και να τον απομακρύνει από τον δρόμο , ελευθερώνοντας τον. Με μεγάλη του έκπληξη , είδε στο σημείο που βρισκόταν ο βράχος , ένα πουγκί . Ανοίγοντας το, δεν πίστευε στα μάτια του ! Το πουγκί ήταν γεμάτο χρυσάφι και ένα σημείωμα από τον ίδιο το Βασιλιά που έγραφε:  «Το χρυσάφι είναι η ανταμοιβή σου επειδή μετακίνησες το βράχο»

Αυτό ακριβώς συμβαίνει , πολλές φορές  και στις ζωές μας . Βλέπουμε τα εμπόδια ως δυσκολίες , που πρέπει να προσπεράσουμε , κατηγορώντας δεξιά και αριστερά. Ενώ αν τα αντιμετωπίσουμε , με τις δυνάμεις  που έχει ο καθένας , μας δίνουν πολλές φορές την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιώσουμε την κατάστασή μας.

« Ένας απαισιόδοξος δημιουργεί δυσκολίες  από τις ευκαιρίες του, ενώ ένας αισιόδοξος δημιουργεί ευκαιρίες  από τις δυσκολίες του.» Χάρυ Τρούμαν  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου