Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

2o ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Α.Σ. Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ





ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ , ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ  ΤΟ 2Ο   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ Α.Σ. Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 2-1-2017. ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ  Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ  ΚΩΣΤΑ. 
Είκοσι δύο (22) ομάδες, (διπλά), συμμετείχαν στο καθιερωμένο για 2η χρονιά εορταστικό  οικογενειακό τουρνουά πιγκ-πογκ. Μεγάλη ήταν και φέτος η απήχηση σε μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος. Αθλητής-τρια  του συλλόγου με μέλος της οικογενείας του, (χωρίς δελτίο), είχε δικαίωμα συμμετοχής , δηλ. ένας από τους δύο της ομάδος θα είχε δελτίο , όχι και οι δύο. 
Φέτος είχαμε και συμμετοχή από τη Θεσσαλονίκη και ίσως αυτό αποτελέσει το έναυσμα για συζήτηση με στόχο τη μεγαλύτερη διεύρυνση του τουρνουά. Από την 09.30 άρχισε η προσέλευση στην αίθουσα του συλλόγου μας και την 10.30 μετά από κλήρωση που προηγήθηκε συγκροτήθηκαν 6 όμιλοι  (2 των 3 ομάδων και 4 των 4 ομάδων) και ξεκίνησαν οι αγώνες των ομίλων που διήρκησαν μέχρι την 13.15. Στη συνέχεια για τη φάση των νοκ-άουτ σχηματίσθηκε πίνακας των 16 με 4 bye από τους πρώτους των ομίλων  και  από τους 4 αγώνες για τις υπόλοιπες 8 ομάδες. Έτσι προήλθε η 8-άδα και η συνέχεια της νοκ-άουτ φάσης μέχρι τους τελικούς,(μικρό και μεγάλο) και τελείωσε την 14.30 ώρα , όπου πραγματοποιήθηκαν  και οι απονομές. Σημειωτέον τις απονομές τις έκανε ο πρώην Πρόεδρος του Α.Σ. Φ.Ε.Α Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Βραζιτούλης.
Στο τελικό οι  : Χρήστου Κώστας (χωρίς δελτίο) με το γιό του Τηλέμαχο   αντιμετώπισαν  τα αδέλφια Ακρίβη Γεώργιο και Χριστίνα (χωρίς δελτίο). Ένας τελικός εξαιρετικός με ωραίο θέαμα , που  οριακά έληξε με νίκη 3-2 της οικογενείας Χρήστου, που κατέκτησε  το κύπελλο  και τα χρυσά μετάλλια. Τα αδέλφια Ακρίβη έμειναν στην 2η θέση.  Στο μικρό τελικό : τα αδέλφια Ντασταμάνης Χρήστος και Μαρία (χωρίς δελτίο), αντιμετώπισαν τα ξαδέλφια Κίτσο Χρήστο και Αντώνη (χωρίς δελτίο) και επικράτησαν με 3-1 δύσκολα κατακτώντας τα αργυρά μετάλλια, προσφέροντας επίσης και οι 2 ομάδες εξαιρετικό θέαμα. 
Ο  ανωτέρω τρόπος συγκρότησης των διπλών και πέρυσι και φέτος, έδειξε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, από τους ομίλους αρχικά και στη συνέχεια στη φάση των νοκ-άουτ, ότι υπάρχει ισοδυναμία ανάμεσα στις ομάδες(διπλά), αφού στους περισσότερους   αγώνες, δύσκολα κερδίζονταν κάθε φορά η νίκη από την οποιαδήποτε ομάδα. Πιστεύουμε ότι το τουρνουά αυτό είναι επιτυχημένο και με τον τρόπο, που διεξάγεται και στο διάστημα που πραγματοποιείται δίνει την ευκαιρία όμορφων αθλητικών, οικογενειακών στιγμών τις γιορτινές ημέρες, αλλά και ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες το ίδιο,  μέσα από την  διαδικασία της ευγενούς άμιλλας των αγώνων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, γιατί σημασία έχει η συμμετοχή και η εμπειρία που αποκτάς  από τους αγώνες, δεν είναι επιτυχημένος  μόνο ο νικητής , είναι όλοι επιτυχημένοι ανεξαρτήτου αποτελέσματος από τη στιγμή που μπαίνουν στη διαδικασία του αγώνα, αφού εκεί έγκειται η ομορφιά του αθλητισμού.  Και του χρόνου με υγεία.  












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου