Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ Χ.Α.Ν.Θ 25/26-2-2017

ΔΥΟ (2) ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ  Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με τον Άγγελο Ντρούβα  και τον  Γεώργιο Κοσμά στους μίνι Παμπαίδες.
Δυναμική και πάλι η παρουσία του συλλόγου με  δέκα τρεις (13) αθλητές σε ένα εξαιρετικό, επιτυχημένο τουρνουά , που προάγει  το άθλημα με την παρουσία 283 αθλητών-τριών, από 63 σωματεία,  από όλη σχεδόν την Ελλάδα.  

Αναλυτικά :  Μίνι Παμπαίδες.
Ο Άγγελος Ντρούβας (Γ΄Δημοτικού)  και ο Γεώργιος Κοσμάς  (Γ΄Δημοτικού) έφτασαν 4-άδα, κατέλαβαν την 3η θέση.  Σε κάθε τουρνουά είναι  στα μετάλλια, δείχνοντας το υψηλό τους αγωνιστικό επίπεδο. ( Ο Άγγελος κατέκτησε το κύπελλο στη Σίνδο  παίζοντας τελικό με τον Γιώργο). Στα ημιτελικά στη Θεσσαλονίκη ηττήθηκαν από το Πέτρο Παπαναστασίου (Καβάλα) και Ελευθέριο Καπαγιαννίδη (Κοζάνη).
Στους μικρούς αυτούς αθλητές – και όχι μόνο – διαπιστώσαμε  ότι ισχύει πραγματικά αυτό που είπε ο Πιερ Ντε Κουμπερντέν «Ο άνθρωπος  μέσα από τον αθλητισμό προάγει την ηθική του τελείωση και δημιουργεί δεσμούς επικοινωνίας» Από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκαν μεταξύ τους  στα διάφορα τουρνουά –από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου- διαπιστώθηκε ένα επίπεδο ήθους και ευγένειας να χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους μικρούς αθλητές, αλλά και τους γονείς τους, τους ανθρώπους των συλλόγων τους , που εκπροσωπούν. Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μεταξύ τους, φυσικά χαίρονται όταν κερδίζουν οι ίδιοι, επίσης όμως χαίρονται πραγματικά και όταν ηττηθούν και κερδίσουν οι φίλοι τους, γιατί προφανώς αντιλαμβάνονται, ότι εκείνη την φορά ήταν καλύτεροι. Είναι από τα πιο όμορφα συναισθήματα να βιώνεις τέτοιες στιγμές ευγένειας, ήθους με το  να αναγνωρίζει ο αθλητής, ότι ο αντίπαλος του ήταν καλύτερος και το σημαντικό είναι ότι αυτό γίνεται από τη μικρή ηλικία.
Συγχαρητήρια στο Λευτέρη για τη 1η θέση και στο Πέτρο για τη 2η θέση. Ο 3ος Γιαννιώτης αθλητής στη κατηγορία μίνι ο Σπύρος Χρήστου , (Β’  Δημοτικού), έδωσε δυνατές μάχες , πέτυχε 3 νίκες και 3 ήττες στους έξι (6) συνολικά αγώνες.  
Παμπαίδες:
Ο Αλκιβιάδης Χριστοδουλίδης (Στ΄Δημοτικού) μετά από 2 αγώνες στο όμιλο (1 νίκη , 1 ήττα), δεν συνέχισε τη προσπάθεια του  λόγω ίωσης.
Ο Μάριος –Ευάγγελος Τσούκαλης ( ΣΤ΄Δημοτικού), 1η φορά σε open ,  πέρασε ως 2ος στον όμιλο του ( 2 νίκες , 1 ήττα), και απέκτησε αρκετές εμπειρίες.
Ο Τηλέμαχος Χρήστου (ΣΤ΄Δημοτικού) , με 2 νίκες και 1 ήττα, πέρασε ως 2ος στον όμιλο του, χωρίς , όμως να έχει την ίδια καλή συνέχεια στη φάση των νόκ-άουτ.
Ο Χρήστος  Κοντοδήμας ( Ε’ Δημοτικού) έμεινε 3ος στον όμιλο του, με 1 νίκη και 2 ήττες, συνέχισε με τους αγώνες διαβάθμισης.  
Παγκορασίδες:
Η Ελεάννα Παπαδοπούλου ( ΣΤ’ Δημοτικού) , με 2 νίκες και 1 ήττα πέρασε ως 2η από τον όμιλο της στη επόμενη φάση των νοκ-άουτ, χωρίς να έχει την ίδια καλή συνέχεια. 
Παίδες:
Ο Γεώργιος Λισγάρας ( Α΄Γυμνασίου),έμεινε 3ος στον όμιλο του με 1 νίκη και 2 ήττες, όμως στους αγώνες διαβάθμισης , πέτυχε 3 νίκες και 1 ήττα , παίζοντας καλό πιγκ-πογκ. 
Ο Γιάννης Κουντούρης (Α Γυμνασίου) πέρασε ως 1ος  από τον όμιλο του , αν και 2ο φαβορί, στη φάση των νόκ-άουτ έπαιξε θαυμάσια , έχασε την 16-άδα, κατέλαβε τελικά την 22η θέση σε σύνολο 75 Παίδων , δείχνοντας τη συνεχή πρόοδο του. 
Ο Δημήτρης Ζούμπας (Γ΄Γυμνασίου), πέρασε 2ος από τον όμιλο του με 2 νίκες και 1 ήττα, στη φάση των νοκ-άουτ πέτυχε 3 νίκες και 1 ήττα, αποδίδοντας εξαιρετικό πιγκ-πογκ.
Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος( Γ΄Γυμνασίου), 4ο φαβορί στον όμιλο του , πέρασε ως 2ος, δείχνοντας την άνοδο του, συνέχισε στους αγώνες νοκ-άουτ επίσης με εξαιρετική απόδοση.
Έφηβοι:  
Ο  Χρήστος Κίτσος( Β΄Λυκείου), έμεινε 3ος στον όμιλο του , αν και έχασε οριακά και τους 2 αγώνες. Στη φάση των νοκ-άουτ τα πήγε εξαιρετικά πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες και απέδειξε το υψηλό αγωνιστικό του επίπεδο.  
Μετά από τους αγώνες κάθε αθλητής θα πρέπει κάνει τον απολογισμό του και τα ατυχή αποτελέσματα , τις αποτυχίες του,  να τις δει ως διδακτικές εμπειρίες. Επίσης  να καταλάβει ότι τα λάθη , οι   ήττες, σε βοηθούν να προετοιμασθείς καλύτερα για την επόμενη φορά , να  χτίσεις χαρακτήρα και να εκτιμήσεις την επιτυχία. Ο   Thomas Edison έχει πει: « Κάθε  εσφαλμένη προσπάθεια  που βάζεις στην άκρη, είναι άλλο ένα βήμα μπροστά.» 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου