Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ 3Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ–ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ KAI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΜΕ ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΝ κ. GEORGI DASKALOV .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.


Στη Καβάλα το 3-ήμερο του Αγίου Πνεύματος, (15, 16 και 17/6/19), πραγματοποιήθηκε η  Πανελλήνια τελική φάση των Παμπαίδων-Παγκορασίδων, μια όμορφη αθλητική εκδήλωση σε μια επίσης όμορφη Πόλη,  που εδώ και πολλά χρόνια  «καλλιεργεί» το άθλημα του πιγκ-πογκ με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Αξίζει να θυμηθούμε όμως το σπουδαίο προπονητή τον Νίκο Κορωναίο τον άνθρωπο,  που έθεσε τις βάσεις του πιγκ-πογκ στη Καβάλα και είχαμε τη τύχη να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε πολλά.  Ας αναπαύεται εν ειρήνη.

Η διοργάνωση αυτή , έχει καθιερωθεί να γίνεται πάντα αυτό το χρονικό διάστημα και τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικές πόλεις και είναι σπουδαίο, γιατί δίνεται η δυνατότητα προβολής του αθλήματος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του αθλήματος, γιατί οι συμμετέχοντες αθλητές-τριες και όχι μόνο αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό  σύνολο  για το μέλλον του αθλήματος.
Οι Γιαννιώτες αθλητές τα πήγανε περίφημα σε όλα τα αγωνίσματα,  στο ΟΜΑΔΙΚΟ 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο , στο ΔΙΠΛΟ (Γιώργος και Φίλιππος )έμειναν 8-αδα με οριακή ήττα 2-3  και στο ΑΤΟΜΙΚΟ ο Γιώργος Κοσμάς έφτασε 8-άδα, όπου ηττήθηκε με 1-3 και δεν πέρασε 4-άδα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ
Ως 11Ο φαβορί ανάμεσα στις 12 ομάδες της τελικής φάσης  κατέβηκε ο Α.Σ. Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων. Σε  όμιλο των 3 ομάδων , αγωνίστηκε αρχικά με τον Εθνικό Αλεξ/πολης και έχασε 1-3 , στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και νίκησε 3-2
.Με τη νίκη αυτή πέρασε ως 2η ομάδα στην 8-άδα.  Στο καθοριστικό νοκ-άουτ αγώνα με τον Ίφιτο Πατρών, (Νο 5 στο R/L του ομαδικού), -ο οποίος σημειωτέον είχε πάρει τη πρωτιά στον όμιλο του κερδίζοντας 3-2 το 4ο φαβορί τις Σάρισες Φλώρινας -  πραγματοποιήθηκε ένας απίστευτος αγώνας με εντυπωσιακό θέαμα και συνεχείς εναλλαγές μέχρι τη τελική έκβαση του. 2-2 στα παιγνίδια και στο 5ο παιγνίδι 1-2 μπροστά στα σετ ο αθλητής Γιώτης του Ίφιτου Πατρών απέναντι στον Φίλιππο , που όμως βρήκε τελικά τη δύναμη, γύρισε το παιγνίδι και έδωσε τη νίκη με 3-2, ταυτόχρονα και την είσοδο στην 4-άδα, στα ημιτελικά, την οποία πανηγύρισαν έντονα οι  Γιαννιώτες αθλητές.
Την επόμενη ημέρα στα ημιτελικά αντιμετώπισαν το Γ.Σ  Φιλία  Ορεστιάδας ,(  κατέκτησε τελικά τη 1η θέση),  το πρώτο φαβορί των αγώνων, όπου ηττήθηκαν με 0-3  και παρέμειναν στην 3η θέση.
ΔΙΠΛΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ
Φίλιππος και Γιώργος ξεκίνησαν τον 1ο αγώνα απέναντι στους Παπαχρυσάνθου (Βέροια)/Γεωργαλλίδη (Πεύκη)   με νίκη 3-0 και μπήκαν στην 16-άδα , στη συνέχεια για την 8-άδα αντιμετώπισαν την ομάδα της Φλώρινας Σωτηρίου/Ελσάμι , όπου  κέρδισαν με 3-1. Τη Δευτέρα 17/6 το πρωϊ για τη 4-άδα αγωνίστηκαν απέναντι στους Βουμβουλάκη (Ρέθυμνο)/ Κούτρα (Λουτράκι), όπου ηττήθηκαν με 2-3 οριακά  και το 5ο σετ έληξε σε βάρος τους με 13-15 σε ένα σπουδαίο –διαφήμιση παιγνίδι και για τους 4 αθλητές.
ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ   
Οκτώ (8) όμιλοι των 4 αθλητών συγκροτήθηκαν από τους 32 Παμπαίδες, που είχαν προκριθεί στη τελική φάση. Στον όμιλο του ο Γιώργος πετυχαίνοντας 2 νίκες με 3-2 και μια ήττα με 0-3 πέρασε στη 16-άδα . Εκεί αντιμετώπισε τον Γακίδη,  αθλητή του Γ.Σ.Φιλία Ορεστιάδας , τον οποίο νίκησε με 3-2   και πέρασε στην 8-άδα. Για τα ημιτελικά αγωνίστηκε απέναντι στο Νο 2 της κατηγορίας τον Δημ. Σωτηρόπουλο, αθλητή του (Άτλαντα Αγ.Βαρβάρας-Αττικής) και ηττήθηκε με 1-3 σε ένα αγώνα , όπου όλα τα σετ κινήθηκαν  οριακά και για τους 2 αθλητές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου