Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΑ 7/8-12-19, ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ


 Ανταγωνιστικές και αξιόλογες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και στη Πάτρα το Σαββατοκύριακο 7/8-12-19  οι τέσσερεις (4) Γιαννιώτες  αθλητές, που συμμετείχαν στο καθιερωμένο εδώ και χρόνια Πανελλήνιο ανοικτό πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών. Ένα επιτυχημένο τουρνουά έγινε φέτος με 173 συμμετοχές από πενήντα (50) σωματεία, από όλη την Ελλάδα.  
 Στους Παμπαίδες  ο  Γιώργος Κοσμάς πετυχαίνοντας  6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και χάνοντας μόνο ένα σετ κατέκτησε την  1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο Φίλιππος-Κων/νος Μανούσης πέρασε ως 1ος  από τον όμιλο, όμως στο 1ο αγώνα νοκ-άουτ ηττήθηκε απρόβλεπτα και τελικά με 4 νίκες και 3 ήττες κατέλαβε την 12η θέση σε 46 αθλητές. O Σπύρος Χρήστου, ( ο μικρότερος σε ηλικία από τους Γιαννιώτες),  στην ίδια κατηγορία , πέρασε 3ος από τον όμιλο και τελικά με σύνολο 4 νίκες και 3 ήττες κατέλαβε την 26η θέση.
Στους Παίδες ο Χρήστος Κοντοδήμας  πήρε την  24η θέση με 2 νίκες και 5 ήττες ανάμεσα σε 32 αθλητές.
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Γιάννινα εκπροσωπήθηκαν και στη διαιτησία με τον κ. Δημήτριο Ανδριώτη και τον κ. Γεώργιο Γκαρτζονίκα, οι οποίοι είναι επίσημοι διαιτητές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το γεγονός αυτό – και όχι μόνο -  δείχνει να αλλάζει το τοπίο στη διαιτησία προς το καλύτερο, έτσι ώστε οι διαιτητές, που παίρνουν το δίπλωμα να χρησιμοποιούνται σε αγώνες , open και διασυλλογικά πρωταθλήματα , γιατί προσθέτουν  κύρος στη τέλεση ενός αγώνα. Ταυτόχρονα – αν συνεχισθεί -  θα αποτρέπεται το φαινόμενο να διαιτητεύουν μικροί αθλητές-τριες σε επίσημες διοργανώσεις, ανεξάρτητα αν προβλέπεται ή όχι από τις προκηρύξεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου