Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΟΙΞΗ


Ημερολογιακά μπορεί να έχει έρθει η Άνοιξη, συνεχίζονται όμως οι εναλλαγές βροχής και ήλιου. Φίλος του αθλήματος και του συλλόγου, από χωριό όμορου Νομού, ήδη έχει κάνει τις ετοιμασίες, ώστε έγκαιρα να υποδεχθεί τους « μουσικούς» επισκέπτες της εποχής. Αυτοί οι επισκέπτες φέρνουν μόνο χαρμόσυνα και αισιόδοξα μηνύματα για αυτό και κάποιοι  άνθρωποι φροντίζουν να τους καλοδεχθούν.

Οι φωτογραφίες, που μας έστειλε δείχνουν τις  φωλιές,  που κατασκεύασε με μεράκι ο ίδιος και τις τοποθέτησε στο κήπο του για να καλοσωρίσει τους επισκέπτες, τις καρδερίνες, τις γαλαζοπαπαδίτσες και άλλα ωδικά πουλιά. Προσφέρει «στέγη» σε αυτά τα υπέροχα μικρά πλασματάκια και θα του το «ανταποδώσουν» κάνοντάς τον παρέα με τις γλυκές τους μελωδίες, διαφοροποιώντας συγχρόνως τη καθημερινότητα του προς το καλύτερο.
Φυσικά και τα πουλιά μπορούν να φτιάξουν τη δική τους φωλιά, αλλά κάποιοι άνθρωποι, που βρίσκονται σε χωριό ή έξω από τη πόλη, αλλά και μέσα στη πόλη με μικρό κήπο, έχοντας μεράκι κατασκευάζουν αυτά τα «σπιτάκια», διευκολύνοντας στην ουσία τη παραμονή  αυτών των ωδικών πουλιών. Ταυτόχρονα τα προστατεύουν από κάποια ξαφνική ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή νεροποντή, που τυχόν θα κατέστρεφε τη φωλιά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου