Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ


Στους δύσκολους καιρούς , που ζούμε , όλοι τρέχουμε σαν τους τρελούς από ‘δώ κι’από ΄κει. Υποχρεώσεις  επαγγελματικές , ή οικογενειακές κ.λ.π_
Μια βόλτα ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ είναι η καλύτερη λύση! Ένα μικρό ταξίδι , μια απόδραση ! Ξέρετε τι καλό κάνει ένας περίπατος δίπλα στη φύση; Κάτω από το γαλάζιο ουρανό  - πέρα από την γυμναστική, που κάνει κάποιος  - αναπνέει και καθαρό αέρα από τα δένδρα, θαυμάζοντας   παράλληλα τα όμορφα άνθη και θάμνους τριγύρω!

Διάφορα πλασματάκια  κυκλοφορούν  στη φύση, κάποια από τα οποία ίσως καν δεν γνωρίζουμε.  Κι όμως , καθόμαστε και τα χαζεύουμε ,καθότι  μας προκαλούν  εντύπωση με την καθόλου γνώριμη όψη τους. Πτηνά ,ερπετά , έντομα , τρωκτικά ….Όλα παίζουν κάποιον ρόλο στην αλυσίδα της φύσης κι ας μην το γνωρίζουμε.
Η φύση λοιπόν είναι κατ’ εμέ το καλύτερο γιατρικό . Μέσα σ’ ένα φυσικό περιβάλλον , ξεχνάς όλα τα προβλήματα που σε απασχολούν – μικρά ή μεγάλα.
Ξαφνικά , αντιμετωπίζεις  τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία, νιώθοντας ταυτόχρονα ευγνωμοσύνη για τον καλό Θεό που έπλασε  και μας χάρισε έναν  τόσο όμορφο κόσμο!
Ανάλογα με την εποχή και τον καιρό, η παλέτα  των χρωμάτων του φυσικού τοπίου , του ουρανού  ή της θάλασσας , ποικίλλει , σκορπώντας  κάθε στιγμή διαφορετικές  ανεπανάληπτες  εικόνες.
Ναι, η φύση είναι το κλειδί  - γαληνεύει την ψυχή  -  όταν είναι αγριεμένη , δίνει δύναμη και κουράγιο , μακριά  από ένα γκρίζο κουραστικό  τοπίο. Αν μάλιστα υπάρχει και η κατάλληλη παρέα , τότε η βόλτα κοντά στη φύση είναι το καλύτερο φάρμακο.
Πανέμορφη πλάση, που ειδικά  στη ευλογημένη Ελλάδα μας, είναι εξαίσια όλον τον χρόνο, καλό θα είναι να την απολαμβάνουμε.
 Υ.Γ. Το κείμενο είναι της Δημοσιογράφου Μαρίνας Κονδύλη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου