Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΝ 23 ΚΑΙ 24 /6/2012 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α .


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΗΝ 23 ΚΑΙ 24 /6/2012  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α .
Λεπτομέρειες για το σεμινάριο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  www.httf.gr.
Το θέμα του σεμιναρίου ιδιαίτερα ενδιαφέρον ‘’προπονητική  της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  στην αναπτυξιακή ηλικία  ‘’ . Διδάσκοντες  θα είναι
οι :
Μιχάλης Κατσικαδέλης  MSc, Phdc, Ομοσπονδιακός προπονητής  και
Νικόλαος Μαντζουράνης ΜSc, Phd, Διδάσκων Τομέα Προπονητικής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής , ΔΠΘ.
.- ‘’ ….θα ήθελα  να υπογραμμίσω  ότι το άθλημα  χρειάζεται  από τη μια πλευρά  περισσότερη επιστημονική υποστήριξη  μιας και υπάρχουν σημαντικές πλευρές  της προπονητικής διαδικασίας  που είναι ακόμα στο ‘’σκοτάδι ‘’ –ή- όπου  δανειζόμαστε στοιχεία από άλλα αθλήματα  προκειμένου να εξηγήσουμε  θέματα που αφορούν  την Επιτραπέζια Αντισφαίριση . Από την άλλη πλευρά τα συνέδρια αυτά  θα πρέπει να έχουν εντονότερη τη παρουσία  των προπονητών  αφού στην ουσία  αυτοί είναι οι εφαρμοστές των επιστημονικών ευρημάτων .Η διεθνής πρακτική  λέει ότι τα αθλήματα που εξελίσσονται  είναι εκείνα όπου  υπάρχει άμεση και συνεχής  συνεργασία ανάμεσα στην επιστήμη  και την προπόνηση .Αλλιώς  το μόνο που κάνουμε  είναι φαύλοι κύκλοι  ανάμεσα σε αυτό που κάποτε μάθαμε  και σε εκείνο που κάποια στιγμή  είδαμε να κάνουν κάποιοι άλλοι, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να εξηγήσουμε  το γιατί και φυσικά να μην γνωρίζουμε  το πόσο θα πρέπει η κάθε μέθοδο να χρησιμοποιηθεί . ‘’ Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Μιχάλη Κατσικαδέλη με τα  οποία δίνει το στίγμα της συνεχούς επιμόρφωσης , αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η  πρόοδος  του αθλήματος μας . Πιστεύουμε  ότι οι καλοί προπονητές έχουν πάντα ως στόχο την εξέλιξη τους . Η εξέλιξη είναι αυτή που θα οδηγήσει στην αύξηση της γνώσης . Η γνώση θα κάνει την διαφορά.
.- Στην Ολυμπία την 7-9/5/2010 στο σεμινάριο προπονητών Α΄ επιπέδου  είχε παρουσιασθεί από τον Μιχάλη Κατσικαδέλη η έρευνα   ‘’ για τον καθαρό αγωνιστικό χρόνο σε αγώνες πιγκ-πογκ στους Ολυμπιακούς  αγώνες της Αθήνας (2004) και στους  Ολυμπιακούς αγώνες  του Πεκίνου (2008)  ,μια συγκριτική μελέτη  και εφαρμογή στο σχεδιασμό της προπόνησης ,που προσφέρει εξαιρετική βοήθεια για όποιον βέβαια θέλει να την χρησιμοποιήσει . Είχε προηγηθεί η παρουσίαση της έρευνας σε διεθνές συνέδριο. Στο σεμινάριο των Ιωαννίνων  θα ανακοινωθούν από τον ίδιο και  τα πρώτα δείγματα -(αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη) -  του νέου ερευνητικού  προγράμματος του ,που εξετάζει τις επιδράσεις  των ασκήσεων multiball (προπόνηση με πολλά μπαλάκια) στη φυσική κατάσταση και τεχνική των λεγόμενων παραγωγικών κατηγοριών. Για πρώτη φορά  30 αθλητές /τριες  αξιολογήθηκαν με εργομετρικά τεστ καθώς και με ειδικές δοκιμασίες  επιτραπέζιας αντισφαίρισης . Σε αυτούς θα εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα  προπόνησης  με multiball training και θα επαναξιολογηθούν  μετά από 10 και 13 εβδομάδες.Τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα  σημαντικά για την εφαρμοσμένη προπονητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου