Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ (31-3-2017).

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-17 και στο πλαίσιο της καλύτερης γνωριμίας όλων των αθλημάτων από  τα παιδιά των Γυμνασίων, πραγματοποιεί κατά διαστήματα εκδηλώσεις, έτσι ώστε οι μαθητές-τριες να γνωρίσουν , όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για κάθε άθλημα. Τη Παρασκευή 31/3 ήταν η σειρά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης μαζί με τη Ξιφασκία, τη Πάλη και τη Πυγμαχία. Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης (Ε.Α.Ν.Κ.Ι) ήρθαν οι μαθητές-τριες και από την 09.00 μέχρι την 13.00 περνούσαν κατά ομάδες από διάφορα Γυμνάσια με την συνοδεία των γυμναστών τους από το κάθε άθλημα.

Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων μετά τη πρόσκληση από το γραφείο φυσικής αγωγής, τοποθέτησε 2 τραπέζια και με τη παρουσία του προπονητή Θεολόγου Καπετανίδη και των 2 αθλητών του συλλόγου Γεωργίου Ακρίβη και Αλέξανδρου Παναγιωτίδη παρουσίασαν το άθλημα του πιγκ-πογκ, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επίσης αναφέρθηκαν στους κανονισμούς αγώνων, στις τεχνικές των μετακινήσεων, κτυπημάτων με τη ρακέτα.
 Οι μαθητές-τριες  έπαιξαν  πιγκ-πογκ μεταξύ τους , αλλά και με τους  αθλητές του συλλόγου. Όμως ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος δοκίμασαν τις ικανότητες τους και στο χορό, (το πιγκ-πογκ έχει χορό στις κινήσεις του), αφού σε ένα διάλλειμα ,δασκάλα του χορού προέτρεψε τους μαθητές-τριες, όλους τους παρόντες,  να χορέψουν. 

Εξαιρετική και ταυτόχρονα αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Γραφείου Φυσικής Αγωγής. Ο κ. Σπύρος Ντάνης , επικεφαλής  του γραφείου ανακοίνωσε  επίσης ότι το 3-ήμερο 15,16 και 17 Μαϊου θα διοργανωθεί η μαθητιάδα Ηπείρου, (για τα Γυμνάσια), με 24 αθλήματα , όπως ακριβώς γίνεται στους Ολυμπιακούς αγώνες με τελετή έναρξης και λήξης από τα σχολεία που θα συμμετέχουν.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου