Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΣΕΝΙΑΔΗ (προπονητής πρωταθλήτριας ομάδας του Ταύρου στην Α1 γυναικών το 2017).

Ζητήσαμε και από τον κ. Αρσενιάδη  να δώσει μια συνέντευξη , εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του τέλη Ιουνίου στα Ιωάννινα. Έχει μια αξιοζήλευτη προπονητική διαδρομή , μεγάλη εμπειρία, επίσης   διαχειρίζεται  προπονητικά με εξαιρετικό τρόπο την ομάδα του (κατέκτησε τα 3  τελευταία   πρωταθλήματα στην Α1 Γυναικών). Οι απαντήσεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

1.- Κύριε  Αρσενιάδη τι είναι πιο δύσκολο , να είσαι αθλητής  ή προπονητής;
Ο προπονητής έχει τις μεγάλες δυσκολίες . Ο αθλητής έχει  υποχρέωση , να είναι συνεπής στις προπονήσεις και να αγωνίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο προπονητής είναι αυτός που θα διαχειρισθεί τους διαφορετικούς χαρακτήρες των αθλητών του –τριών του και σε κάποιες περιπτώσεις τους γονείς.
2.- Τα προσόντα ενός προπονητή είναι α) η επιστημονική του κατάρτιση, β) η εμπειρία, γ) η παιδαγωγική του κατάρτιση και δ) η μεταδοτικότητα. Ποιο είναι πιο σημαντικό;
Όλα είναι ίσης αξίας , όμως πιστεύω, ότι ένας αθλητής με μεγάλη εμπειρία , έχει περισσότερα βιώματα, κατά συνέπεια θα μπορεί  να μιλήσει με περισσότερα προσωπικά παραδείγματα, ως προπονητής . Με την προϋπόθεση  και τα άλλα προσόντα να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, χωρίς να υστερεί σε κάποιο.
3.- Ένας αθλητής χωρίς ταλέντο μπορεί να γίνει πρωταθλητής;
Φυσικά και έχω αρκετά παραδείγματα .Αθλητές μου , που ξεκίνησαν αργά ,αλλά και  χωρίς να έχουν  την ιδιαίτερη κλίση , με τη πολλή προπόνηση ξεπέρασαν τα εμπόδια και έφτασαν να παίξουν και σε εθνική ομάδα παίδων, εφήβων.
4.- Τι είναι πιο δύσκολο προπονητής στις ακαδημίες ,στο προαγωνιστικό, αγωνιστικό τμήμα ή  στην εθνική ομάδα;
Θα συμφωνήσω με την κ. Φίλη , ότι η ηλικία  της εφηβείας , είναι η περίοδος της αμφισβήτησης , κι’ αυτό μεταφέρεται στο αγωνιστικό τμήμα , αφού περίπου συμπίπτει ηλικιακά. Ο προπονητής θα πρέπει να έχει υπομονή, γνώσεις  ,ώστε να εξαλείψει τις αμφισβητήσεις και να πετύχει τη πρόοδο των αθλητών του. Απαιτείται  λοιπόν από τον προπονητή ήπια  προσέγγιση, καλή διαχείριση και μακριά από την αυταρχικότητα. Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο , έχει περισσότερο κόπο να είσαι προπονητής σε αγωνιστικό τμήμα.
5.- Αν είχατε ένα ‘’ μαγικό ραβδάκι’’ τι θα αλλάζατε πρώτα  στην επιτραπέζια αντισφαίριση;

Θα ήθελα μεγαλύτερη προβολή για το άθλημα μας , γιατί αδικείται. Είναι θεαματικό , όμως δυστυχώς δεν προβάλλεται, αν και έχει τόσες διακρίσεις σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου