Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ



Τη Κυριακή 12/8  το βράδυ τελείωσε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο και αξίζουν συγχαρητήρια  στην  Ελληνική αποστολή, αφού τα έξι (6) μετάλλια, (3 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο),  που συγκέντρωσαν οι Έλληνες αθλητές-τριες,  έφεραν τη χώρα μας στη 5η θέση σε συγκομιδή μεταλλίων. Επίσης και οι άλλοι αθλητές-τριες που βρέθηκαν εκτός μεταλλίων  έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους.
1η επισήμανση : Μιλτιάδης Τέντογλου 19 ετών  ο μικρότερος σε ηλικία Έλληνας αθλητής του στίβου, που κερδίζει χρυσό μετάλλιο,  (πάνω από τη κατηγορία του), και ταυτόχρονα Δημήτρης Τσιάμης 36 ετών ο μεγαλύτερος  σε ηλικία Έλληνας  αθλητής που κερδίζει μετάλλιο ,( η κορυφαία επιτυχία για τον ίδιο),σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα λοιπόν μπορούν να έρθουν για κάποιους γρήγορα και για κάποιους πολύ αργότερα, στα 36 παράδειγμα. Πολλά πράγματα εξαρτώνται από την επιμονή και την υπομονή μας, αλλά τα πάθος είναι αυτό που καθορίζει τη διάρκεια  της πορείας και της αντοχής.  
Αντίστοιχα στο άθλημα μας Γιάννης Σγουρόπουλος και  Παναγιώτης Γκιώνης. 
2η επισήμανση: Νικόλ Κυριακοπούλου , λίγους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της , 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη , στο άλμα επί Κοντώ, παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Στο άθλημά  μας Χριστίνα Φίλη ως μητέρα  συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, ( Α1 κατηγορία),  και πέρυσι πρωταθλήτρια Ελλάδος Γυναικών.
3η επισήμανση:  Lavillenie 32 ετών o Γάλλος αθλητής του επι Κοντώ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη διάρκεια του αγωνίσματος φανέρωσε το μεγαλείο της ψυχής του και έδειξε   πραγματικά ό,τι δεν είναι τυχαία μέχρι τώρα στη κορυφή.   
Ενώ δεν είχε κριθεί  ο αγώνας,  μόλις είδε τον Σουηδό πρωταθλητή Duplantis, να περνά τα 6,00 μέτρα πρώτα και τα 6,05 στη συνέχεια και να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων,  έχοντας υπ’ ‘οψιν ό,τι χάνει τη 1η θέση δεν δίστασε και έτρεξε  και τις 2 φορές  αμέσως τον αγκάλιασε με θέρμη  , τον συγχάρηκε με ενθουσιασμό δείχνοντας τον σεβασμό και τη τιμή απέναντι σε ένα ανερχόμενο αστέρι , νεότερο σε ηλικία αθλητή, ( 19 ετών), και φάνηκε ξεκάθαρα να μην «θυμώνει», να μη λυπάται για το ενδεχόμενο να χάσει το χρυσό μετάλλιο , από ένα πολύ νεότερο του, αντίθετα έδειξε να χαίρεται. Η στιγμή, η εικόνα  του εναγκαλισμού των 2 αθλητών «μίλησε» μόνη της , έδειξε το μεγαλείο του αθλητισμού, του σεβασμού απέναντι στον «αντίπαλο» συναθλητή.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου