Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


Τη χρονική περίοδο, που διανύσαμε τελευταία, αδυνατούσαμε στη καθημερινότητα μας να κάνουμε κάποια  πράγματα, όπως και τη προπόνηση στο αγαπημένο μας άθλημα. Κάποιοι βέβαια μετέτρεψαν τραπεζαρίες σε τραπέζια του πιγκ-πογκ, άλλοι είχανε κανονικό τραπέζι μέσα στο σπίτι ή μίνι τραπέζι. Ανάλογα με το πάθος και την εφευρετικότητα του έπραξε ο καθένας.
Από κάποια στιγμή και μετά, όταν ξεκίνησε η άσκηση στους ανοικτούς χώρους τα δύο (2) υπαίθρια τσιμεντένια τραπέζια  στη πόλη των Ιωαννίνων «πήρανε φωτιά». Αυτά είναι τοποθετημένα στο παρκάκι έναντι του πολυκλαδικού Λυκείου. Φίλοι του αθλήματος μικροί και μεγάλοι πηγαίναμε  στο ανωτέρω  χώρο και παίζαμε. Διαπιστώσαμε μια διαφορετική γοητεία  στο υπαίθριο πιγκ-πογκ.
Ο αέρας ,(αν έχει), επηρεάζει  φυσικά τη τροχιά της μικρής μπάλας. Όμως αυτό είχε το ενδιαφέρον του, αφού η αντίληψη έπρεπε να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο για να κτυπήσεις όσο πιο σωστά μπορούσες τη μπάλα, στις απρόβλεπτες «πορείες της». Πλέον υπάρχουν λάτρεις του πιγκ-πογκ εξωτερικού χώρου. Έχει δημιουργηθεί άτυπα ομάδα φίλων πιγκ-πογκ εξωτερικού χώρου, που συνεχίζουν να παίζουν στα τραπέζια αυτά, γιατί το θεωρούν ιδιαίτερα εντυπωσιακό .
Ήταν σπουδαία τελικά η τοποθέτηση αυτών των δύο τραπεζιών στο μικρό αυτό πάρκο, γιατί έφερε πιο κοντά την επιτραπέζια αντισφαίριση στον κόσμο.
Επίσης εντός μικρού χρονικού διαστήματος και σε απόσταση περίπου 17 χλμ. έκτός Ιωαννίνων , συγκεκριμένα στο χωριό Τύρια σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία , δίπλα στο ποτάμι παραδίδεται ένα υπέροχο πάρκο αναψυχής (ιδανικό για πικ-νικ και ημερησίες εκδρομές από σχολεία και όχι μόνο),  από τον Δήμο Δωδώνης. Το ενδιαφέρον για τους φίλους του αθλήματος μας είναι ότι στο πάρκο αυτό τοποθετήθηκαν δύο (2) εκπληκτικά τραπέζια εξωτερικού χώρου (φαίνονται στις φωτογραφίες χωρίς ακόμη φιλέ), που θα «προκαλέσουν» τον κόσμο του πιγκ-πογκ να πηγαίνει να παίζει , έστω και διασχίζοντας αυτά τα χλμ. Ακόμη έχει γίνει πρόταση από το σύλλογο μας στη Διαύγεια , έτσι ώστε να τοποθετηθούν (εφόσον γίνει αποδεκτή), άλλα δύο τραπέζια από το Δήμο Ιωαννιτών στον εν δυνάμει ανακαινισμένο χώρο του Γιαννιώτικου σαλονιού.  
Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός μαζί με το πιγκ – πογκ εσωτερικού χώρου , που διανύει περίοδο ιδιαίτερης δημοφιλίας στη χώρα μας , αλλά και σε όλο το κόσμο,  να αναπτυχθεί και το πιγκ – πογκ εξωτερικού χώρου σε πάρκα, παιδικές χαρές , άλση , παραλίες κ.λ.π. 
Ο αέρας, που θα έλεγαν κάποιοι ότι  αποτελεί πρόβλημα δεν είναι , (φυσικά όταν έχει 6 , 7 και άνω μποφώρ υπάρχει θέμα, απλά τότε δεν παίζεις). Υπ’ όψιν οι αέρηδες αυτοί προκαλούν  εμπόδια ακόμη και στα αλιευτικά σκάφη, ανάλογα βέβαια με το μέγεθος τους. Επομένως το λίγο αεράκι δεν αποτελεί πρόβλημα στο πλαίσιο της διαφορετικής αντίληψης και προσέγγισης του αθλήματος σε διαφορετικό περιβάλλον. Αντίθετα δίνει το απρόβλεπτο και το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Επίσης στο άμεσο μέλλον μπορεί να προκύψει και μια μικρή μπάλα με τις ίδιες διαστάσεις , αλλά με λίγο μεγαλύτερο βάρος , που θα έχει καλύτερη απόδοση.
Τα αθλητικά σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα πρέπει να παρέμβουν στις τοπικές αρχές της πόλη τους για τη κατασκευή τραπεζιών σε υπαίθριους  χώρους, γιατί με το τρόπο αυτό  το πιγκ-πογκ θα γίνει πιο οικείο στη κοινωνία, περισσότερο προσβάσιμο και θα υπάρχει όφελος για τα ίδια τα σωματεία με τη προσέλευση , πιστεύουμε, περισσότερων μικρών και μεγάλων φίλων του αθλήματος. Δεν είναι απαραίτητο να είναι από ίδια υλικά κατασκευής τα τραπέζια εξωτερικού χώρου, οι διαστάσεις να είναι σωστές και η αναπήδηση της μπάλας.
Θα αποτελούν ένα καλό ξεκίνημα για τα μικρά παιδιά να έρχονται σε πρώτη επαφή και εφόσον θα υπάρχει όρεξη για κάτι περισσότερο θα πηγαίνουν στο πιγκ-πογκ σάλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου