Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ

        .-Υπάρχουν άραγε αυτές οι λέξεις στο λεξιλόγιο μας , στη ζωή, στην καθημερινότητα της σημερινής εποχής ; ‘’ Ο λόγος του συμβόλαιο’’, ‘’αυτός είναι συνεπής’’, ‘’ πράττει με αυταπάρνηση’’ λέγαμε κάποτε. Σήμερα λέμε αυτός είναι ευέλικτος .

.- Λείπει η σταθερή συμπεριφορά , η απλή τήρηση κάποιων μικρών ακόμη υποχρεώσεων, η θυσία της ατομικής ωφέλειας μπροστά στο καλό των άλλων, όλων .

.- Οι περισσότεροι υπεκφεύγουμε , μόλις παρουσιασθεί κάτι καλύτερο και μας δελεάσει , ξεχνώντας οποιεσδήποτε υποχρεώσεις, δεσμεύσεις απέναντι στο ομαδικό, γενικό καλό.

Προτάσσουμε την προσωπική μας διευκόλυνση , το συμφέρον , όχι απαραίτητα μεγάλο , αλλά και το πιο απλό.  Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να θυσιάσουμε το πιο απλό από τον εαυτό μας , δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη βόλεψη μας. Κι αν το κάνουμε , μάλλον θα προσβλέπουμε σε κάτι μεγαλύτερο , πάλι όμως προσωπικό. Μας λείπει δυστυχώς η συναίσθηση του γενικού καλού, του ομαδικού πνεύματος.

.- Ίσως χαρακτηρίζεται  γραφικός πλέον ο συνεπής , αυτός που δρα με αυταπάρνηση. Όμως έχουμε την ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμη μερικοί τέτοιοι τύποι ανθρώπων , είναι αναγκαίοι , γιατί μας ξυπνούν και βλέπουμε που και που την πραγματικότητα με προοπτική να αλλάξουμε ρότα.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου