Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

        Αισιόδοξα μηνύματα έδωσαν οι εμφανίσεις των αθλητών-τριών μας στη Πολωνία για το πανευρωπαϊκό  πρωτάθλημα  Εφήβων, Παίδων και Νεανίδων, Κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Ιουλίου.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο κατηγορίες Α΄και Β΄ , αλλά υπάρχει  η δυνατότητα  και από τις ομάδες της Β΄κατηγορίας να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, όπως έγινε φέτος στους παίδες , αφού το κύπελλο το κέρδισε η Πορτογαλία. Για την Ελληνική ομάδα, εφόσον κέρδιζε την Σουηδία , όλα τα σενάρια ήταν πιθανά.  

Με την Εθνική Παίδων ο Γιώργος Κοσμάς πραγματοποίησε  εξαιρετική διαδρομή καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

          Αρχικά στους ομίλους του ομαδικού η Εθνική μας ομάδα  αντιμετώπισε τη ΣΛΟΒΑΚΙΑ, το ΚΟΣΟΒΟ και το ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ , όπου πέτυχε τρεις (3) νίκες και κατέκτησε τη πρώτη (1η) θέση. Στη συνέχεια στο καθοριστικό αγώνα για την 16-άδα βρέθηκε απέναντι στη ΣΟΥΗΔΙΑ   - χώρα με ιδιαίτερη παράδοση στο πινγκ-πονγκ  - και ηττήθηκε οριακά με 3-2 .

Ο Γιαννιώτης αθλητής  στα ατομικά του παιγνίδια πέτυχε μόνο νίκες στον όμιλο ,αλλά  στο αγώνα με την Σουηδία έχασε τους δύο ατομικούς του αγώνες  με το ίδιο σκορ 3-2.

    Οι Έλληνες αθλητές  Κούτρα και Κοσμάς αντιμετώπισαν δυνατά τους αντιπάλους τους , πλην όμως ήρθε η ήττα  και συνέχισαν  με στόχο  τη θέση 17,  η μοναδική θέση, ( ως 2η ευκαιρία),  που θα έδινε  την άνοδο στην Α΄  κατηγορία, στις 16 καλύτερες ομάδες.

Η συνέχεια για την Ελληνική ομάδα υπήρξε  επίσης εντυπωσιακή . Αντιμετώπισε  διαδοχικά το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ , τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, την ΙΣΠΑΝΙΑ και το ΒΕΛΓΙΟ  , κέρδισε και τις τέσσερεις ομάδες, ταυτόχρονα  την άνοδο στην Α΄ Ευρωπαϊκή κατηγορία και την είσοδο της στις ‘’16’’ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης , σημαντικό επίτευγμα καθόσον στο επόμενο πανευρωπαϊκό η Ελληνική ομάδα με  νέα φυσικά σύνθεση , θα παίξει απευθείας στους ‘’16.’’

Στο ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ  ο Γιώργος  αγωνίσθηκε σε όμιλο των τεσσάρων (4). Κέρδισε και τους τρεις αντιπάλους του από ΑΓΓΛΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ και ΙΣΡΑΗΛ ,( επικεφαλής ο Ισραηλινός αθλητής),  και προχώρησε στους 128. Εκεί αντιμετώπισε αθλητή από την Ισπανία τον οποίο κέρδισε με 4-1 και προχώρησε στους 64.

Στο σημείο αυτό σε αγώνα για τους 32 βρέθηκε αντίπαλος με Ούγγρο αθλητή (Νο 3 της διοργάνωσης). Εξαιρετική η απόδοση του Κοσμά ισοφάρισε 2-2 , αλλά στη συνέχεια βρήκε δυσκολίες  από την απόδοση του αντιπάλου του και ηττήθηκε με 4-2.

Τα  αποτελέσματα  έδειξαν  την ανοδική πορεία του Γιώργου Κοσμά , και την προσήλωση – συγκέντρωση  του  σε κάθε παιγνίδι χωριστά . Ο απολογισμός  ανάμεσα στις νίκες και ήττες δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στις νίκες και είναι πολύ σημαντικό αν  αναλογισθεί κάποιος  ότι και οι  τρεις (3) ήττες,  που δέχθηκε σε ατομικό επίπεδο ήταν οριακές.  

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές-τριες  των Εθνικών ομάδων και των δύο ηλικιακών κατηγοριών, φυσικά και στους προπονητές, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη προσπάθεια να διακριθεί η χώρα μας  όσο το δυνατόν περισσότερο.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου