Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

        Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των εξετάσεων , αρχίζει η ραστώνη του καλοκαιριού , για κάποιους πραγματοποιείται η μετακίνηση στο χωριό τους , για άλλους ξεκινάνε οι διακοπές , όμως ο σύλλογος μας συνεχίζει τις προπονήσεις μέχρι τέλη του μήνα , (κάθε Ιούνιο), και προσπαθεί με διάφορες δραστηριότητες να πετύχει τη περαιτέρω προώθηση του πινγκ-πονγκ.

Ενός αθλήματος , που θα έπρεπε να είναι σ’ ακόμη  υψηλότερη θέση. Όπως είπε και ένας Κινέζος πρώην προπονητής της εθνικής Κίνας το πινγκ-πονγκ είναι «σαν να παίζεις σκάκι τρέχοντας 100 μέτρα», θέλοντας να δείξει τη μεγάλη αξία του αθλήματος, συνδυάζοντας την υψηλή πνευματικότητα, τη γρήγορη αντίδραση και την εξαιρετική αντοχή ( αερόβια και αναερόβια). Θα επανέλθουμε εντός των ημερών με ένα κείμενο, που θα αναφέρεται σ’άγνωστα και ενδιαφέροντα στοιχεία για το άθλημα μας.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου το απόγευμα μετά από πρόσκληση του Νίκου Ντούγια, ιδιοκτήτη του ιδιωτικού Κ.Δ.Α.Π της πόλης μας ‘’το σπιτάκι του γίγαντα’’ ο σύλλογος μας τοποθέτησε ένα τραπέζι στην αυλή του ΚΔΑΠ.

        Ο Νίκος Ντούγιας υπήρξε  διεθνής παίκτης του μπάσκετ με περγαμηνές στην Αμερική (χρυσό στο κολλεγιακό πρωτάθλημα), αγωνίσθηκε στη Ρωσία  και σ’άλλες χώρες της Ευρώπης. Επειδή γνωρίζει την ωφέλεια του πινγκ-πονγκ σε κάθε αθλούμενο , είμαστε πάντα προσκεκλημένοι στην εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

 Όλα σχεδόν τα παιδιά με ενθουσιασμό θέλησαν να παίξουν πινγκ-πονγκ και να μάθουν τις πρώτες κινήσεις του.  Ο γραμματέας του συλλόγου Θεολόγος Καπετανίδης εκπροσώπησε τον σύλλογο στην εκδήλωση.

Για τη Τετάρτη 14 Ιουνίου το απόγευμα ο σύλλογος μας προσκλήθηκε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων να συμμετάσχει στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς. Μια γιορτή με μεγάλη απήχηση στους μαθητές-τριες και στους γονείς τους.

   Ο σύλλογος προθυμοποιήθηκε και τοποθέτησε δύο (2) τραπέζια στην αυλή του σχολείου. Πάνω από 200 μαθητές -τριες συμμετείχαν στην όμορφη αυτή γιορτή και οι περισσότεροι γνώρισαν το άθλημα, από το προπονητή μας και της Εθνικής Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Στην προσπάθεια του αυτή αρωγό είχε την αθλήτρια Χριστίνα Καμπορούδη φοιτήτρια από την Αλεξ/πολη και αθλήτρια πλέον του συλλόγου μας. Το ενδιαφέρον και η προσέλευση των παιδιών ήταν τόσο μεγάλη, που άρχιζε να σκοτεινιάζει και έτσι αναγκαστικά σταμάτησε η εκμάθηση.  

Επίσης το Σάββατο 17 Ιουνίου  επισκέφθηκαν το σύλλογο μας τρεις (3) αθλητές και μια (1) αθλήτρια από τον σύλλογο του Αγρινίου,  με τον προπονητή τους Βενιαμίν Γέρνα , απόφοιτο Γυμναστικής Ακαδημίας.

Μια συνάντηση , που μας χαροποίησε όλους , καθόσον η επικοινωνία με λάτρεις του αθλήματος, από άλλες περιοχές, έχει πάντα ενδιαφέρον. Έγιναν αγώνες και με νεαρούς αθλητές-τριες , αλλά και με ενήλικες Γιαννιώτες . Ένα απόγευμα με πλούσια αγωνιστική δράση , αλλά και με ανταλλαγή απόψεων σε θέματα του αθλήματος μας. Ο  Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων ευχαρίστησε το σύλλογο του Αγρινίου και υποσχέθηκε να ανταποδώσει την επίσκεψη.

        Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο και στην Χριστίνα για την εξαιρετική τους παρουσία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο , που λειτούργησε τόσο θετικά, ώστε υπήρχε συνεχή παρουσία από τους μαθητές-τριες στα δύο τραπέζια και μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακόμη να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Βραζιτούλη για την βοήθεια , που προσέφερε σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου.

     Υ.Γ. Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ και στο 1ο Δημοτκό σχολείο , από την παρουσίαση στα παιδιά δεν ελήφθησαν. Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη των φίλων του Αγρινίου.






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου