Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Σ. Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΚΕ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  ΤΟΥ Α.Σ. Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2017 ΩΡΑ 19.00.
Αν και έκανε τσουχτερό κρύο τη Κυριακή το βράδυ με το θερμόμετρο έξω να δείχνει αρκετά κάτω από το μηδέν , στην αίθουσα του συλλόγου μας η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή και οικογενειακή.
Πάνω από 150 άτομα, μικροί, μεγάλοι, αθλητές-τριες, γονείς , φίλοι του συλλόγου, όλοι  με το χαμόγελο και τη καλή διάθεση συγκεντρωθήκαμε για τη καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Επίσημος προσκεκλημένος ο υπεύθυνος του γραφείου  φυσικής αγωγής Ιωαννίνων κ. Σπύρος Ντάνης.

Στη βασιλόπιτα κάθε χρόνο από το Δ.Σ. προσκαλείται  και ο Ιερέας της ενορίας. Ο πατήρ Δημήτριος  Μακρής μετά το διάβασμα των ευχών για το νέο έτος, αφού ευλόγησε τις βασιλόπιτες  είπε και δυο λόγια προς όλους. ‘’ Όπως ο αθλητής προσπαθεί να καλυτερεύσει την αγωνιστική ικανότητα στο άθλημα του  με τις προπονήσεις  και γενικότερα θέτοντας κανόνες που τον βοηθούν στο σκοπό αυτό, έτσι και κάθε χριστιανός προσπαθεί να καλυτερεύει  πνευματικά και ηθικά τον εαυτό του. Ο αθλητισμός βοηθά σ’ αυτό το σκοπό , ιδιαίτερα τους νέους, δημιουργώντας ισχυρές προσωπικότητες.’’
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλειος Λισγάρας, είπε ότι  ‘’η χρονιά που πέρασε ήταν επιτυχημένη, αρκετοί αθλητές-τριες  πήρανε προκρίσεις στις πανελλήνιες τελικές φάσεις  και μετάλλια και ευχήθηκε το 2017 για όλους να είναι επίσης μια καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.’’
Την αναλυτική παρουσίαση των διακρίσεων για το 2016 έκανε ο προπονητής του συλλόγου κ. Θεολόγος Καπετανίδης και ήταν οι εξής:
1η) Η γυναικεία ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια στις περιφέρειες Κεντρ,Δυτ.Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου κερδίζοντας την άνοδο της στη Β΄Εθνική Βορ. Ελλάδος . Με την ομάδα αγωνίσθηκαν η Νικολέτα Κωσταρέλου, Ελεάνα Παπαδοπούλου, Αντωνία Μανιά , Αλεξάνδρα Γκογκάκη και Βασιλική Νούση.
2η)  Στη κατηγορία μίνι παμπαίδων  ο Άγγελος Ντρούβας  βγήκε 1ος ,(χρυσό μετάλλιο), στο πανελλήνιο τουρνουά  της Σίνδου παίζοντας στο τελικό με  τον συναθλητή του  Γεώργιο Κοσμά  ,(ασημένιο μετάλλιο).
3η)  Επίσης στη κατηγορία μίνι παμπαίδων  ο Γεώργιος Κοσμάς  έπαιξε σε 2 τελικούς πανελληνίων τουρνουά , στη Σίνδο και στη Βέροια , όπου κέρδισε 2 ασημένια μετάλλια. 
4η) Η  Δανάη Χριστοδούλου πήρε πρόκριση στη κατηγορία  των κορασίδων στη πανελλήνια τελική φάση ανάμεσα στις 26 καλύτερες αθλήτριες της κατηγορίας της.
5η) Η Ελεάνα  Παπαδοπούλου  ήταν στις 16 καλύτερες παγκορασίδες  του τελικού των open, αλλά και στη πανελλήνια τελική φάση των παγκορασίδων ανάμεσα στις 26 καλύτερες παγκορασίδες.
6η) Ο Χρήστος Ντασταμάνης και ο Γιάννης Κουντούρης  πήρανε πρόκριση στη πανελλήνια τελική φάση των παμπαίδων .
7η) Ο Χρήστος Ντασταμάνης  κέρδισε τη 3η θέση  ,(αργυρό μετάλλιο), σε δύο πανελλήνια τουρνουά του Μετσόβου και στα Τερζάκεια, όπως επίσης ήταν και στους 16 καλύτερους αθλητές παμπαίδες  του τελικού των open .
8η) Ο Γεώργιος Άνθης  και ο Γεώργιος Ακρίβης στη κατηγορία των εφήβων πήρανε πρόκριση στη πανελλήνια τελική φάση ανάμεσα στους 32 καλύτερους αθλητές της κατηγορίας τους. Όλοι οι ανωτέρω αθλητές-τριες  παρέλαβαν δώρο από τον πρόεδρο  του συλλόγου για τη διάκριση που πέτυχαν.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σπύρος Ντάνης  λέγοντας ‘’ότι το γραφείο φυσικής αγωγής προσπαθεί να είναι αρωγός σε κάθε αθλητική εκδήλωση  από οποιοδήποτε σωματείο. Ο σύλλογος του πιγκ-πογκ της πόλης δίνει πάντα το παρών στις προσκλήσεις του γραφείου φυσικής αγωγής και προσκλήθηκε και συμμετείχε σε εκδήλωση του be active το 2016 με τη παρουσία του κ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στο Ε.Α.Ν.Κ.Ι. Επίσης έκανε λόγο για την εξαιρετική λειτουργία του συλλόγου  επαινώντας το Δ.Σ  για το λόγο αυτό. ‘’
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του συλλόγου έκοψε τις βασιλόπιτες, ( η μια για του αθλητές-τριες και η άλλη για τους ενήλικες και μη αθλητές του συλλόγου), και μοιράσθηκε σε όλους,   μαζί με άλλα κεράσματα που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. Το ‘’ φλουρί’’ από  την βασιλόπιτα των αθλητών το κέρδισε η  μικρή αθλήτρια από τις ακαδημίες Δήμητρα Μπότσιου, από την 2η βασιλόπιτα το ‘’φλουρί’’ το κέρδισε  η κυρία Σοφία μητέρα των αθλητών Κων/νου και Αναστασίου Λιόντου. Τις απονομές των δώρων έκανε ο Πρόεδρος του συλλόγου. Μέχρι την 21.00 κράτησε η  όμορφη αυτή εκδήλωση , απολαμβάνοντας όλοι τη καλή παρέα.

Και του χρόνου με υγεία. Καλή χρονιά .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου