Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αντωνία Μανιά - Ευτυχία Περρή


Αντωνία Μανιά  -  Ευτυχία Περρή
Βασικοί πυλώνες  της γυναικείας  ομάδας των Ιωαννίνων.       Συνέντευξη στο Δημοσιογράφο Κώστα Γεωργιάδη εφημερίδα ΤΟ ΣΟΥΤ 21/3/2011
.-Δύο σπουδαίες  αθλήτριες  έχει πλέον στο δυναμικό του  ο αθλητικός σύλλογος   Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων .
Η ΜΑΝΙΑ Αντωνία  είναι αθλήτρια του συλλόγου  εδώ και 2 χρόνια  και έχει βοηθήσει σημαντικά τον σύλλογο και στην παρουσία του  στη Β΄Εθνική  γυναικών. Η ΠΕΡΡΗ Ευτυχία  από φέτος   θα αγωνίζεται με την ομάδα των Ιωαννίνων . Η Αντωνία  είναι από το Ηράκλειο της Κρήτης  και η Ευτυχία από τη Χίο  οι οποίες λόγω σπουδών βρίσκονται στα Γιάννινα  και δεν παράτησαν  την αγάπη τους για το άθλημα . Το ‘’ ΣΟΥΤ   ‘’   συνάντησε τις δύο αθλήτριες  οι οποίες μίλησαν για το άθλημα  και τον σύλλογο τους  Α.Σ. ΦΕΑ Ιωαννίνων.
.- Η 28 χρονη  Ευτυχία Περρή έχει σημαντική εμπειρία στο άθλημα  το οποίο υπηρετεί  από όταν πήγαινε  στην Τετάρτη Δημοτικού .Σημαντική της διάκριση ήταν η 3η Πανελλήνια νίκη  στο διπλό κορασίδων  με τον Ναυτικό όμιλο Χίου όταν πήγαινε  στην Τρίτη Γυμνασίου. Το 2000 ήρθε στα Γιάννινα για σπουδές  στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχολή ΦΠΨ , σταμάτησε το πιγκ-πογκ αφού την χρονιά αυτή δεν υπήρχε κάποιος σύλλογος στην πόλη που να ασχολείται με το άθλημα. Πέρυσι το καλοκαίρι έμαθε για τον Α.Σ. ΦΕΑ Ιωαννίνων μέσω ενός φίλου της από την Χίο  που ασχολείται με την επιτραπέζια αντισφαίριση και ήρθε σ’ επαφή  με το σύλλογο. ‘’ Το πιγκ-πογκ είναι το μοναδικό άθλημα που με έχει κερδίσει και γι’ αυτό ασχολούμαι τόσα χρόνια . ‘’
.- Για τις διαφορές που υπάρχουν  στους συλλόγους ανάμεσα στη Χίο και τα Γιάννινα  η Ευτυχία  Περρή  τόνισε ότι υπάρχουν  αρκετές διαφορές . Στα Γιάννινα υπάρχει μόνο ένας σύλλογος  ενώ στη Χίο αρκετοί. ‘’ Δεν είναι καθόλου περίεργο  εκεί να ασχολείσαι με το πιγκ-πογκ. Στα Γιάννινα δεν είναι τόσο διαδεδομένο ‘’ σημείωσε  η Περρή .  Η αθλήτρια θα παραμείνει στα Γιάννινα  αφού κάνει το μεταπτυχιακό της  και αναμένεται να συμμετάσχει και σε επίσημους αγώνες  του Α.Σ. ΦΕΑ Ιωαννίνων το Σεπτέμβριο. Χρόνος για να ασχοληθεί με το μεταπτυχιακό και με το πιγκ-πογκ όπως δήλωσε υπάρχει. Η Ευτυχία Περρή  προετοιμάζεται εντατικά για  να ξαναβρεί την φόρμα της . ‘’ Παλιά έκανα τρείς ώρες προπόνηση.Τώρα ακόμη δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτούς του ρυθμούς  και κάνω περίπου  δυόμιση ώρες  ,τρεις φορές  την εβδομάδα  ‘’ ανέφερε χαρακτηριστικά .Όσο για το τι χρειάζεται  ένας αθλητής  για να είναι καλός   στο πιγκ-πογκ, η Περρή  θεωρεί ότι πρέπει κάποιος να είναι γρήγορος στη σκέψη και να έχει καλά αντανακλαστικά .Και φυσικά  όλα είναι και θέμα προπόνησης και δουλειάς.-
.- Η Αντωνία Μανιά  είναι 21 χρονών και ξεκίνησε  την επιτραπέζια αντισφαίριση  από την Τετάρτη Δημοτικού  στην Κρήτη ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα  και του αδελφού της  που ασχολούνται με το άθλημα . Όταν ήρθε στα Γιάννινα για σπουδές στην Νοσηλευτική  έψαξε και βρήκε  τον σύλλογο του Α.Σ.ΦΕΑ Ιωαννίνων και εντάχτηκε στο δυναμικό του .
.- Η Μανιά αν και μεγάλωσε στο Ηράκλειο αγωνίστηκε σε σύλλογο στα Χανιά  αφού στο Ηράκλειο υπήρχε μόνο ανδρική ομάδα  αν και προπονούνταν εκεί. Η νεαρή αθλήτρια έχει εμπειρία  από υψηλές κατηγορίες  αφού έφτασε να αγωνίζεται  στην Α1 γυναικών με τα Ταταύλα, ενώ είχε αγωνιστεί  και στους Φοίνικες Πειραιά. Οι εντυπώσεις της από την πόλη των Ιωαννίνων και από το επίπεδο του πιγκ-πογκ είναι καλές .
.- Το σίγουρο  ότι θα αγωνιστεί για ακόμη δύο χρόνια  στα Γιάννινα  όσο διαρκούν οι σπουδές της . Μάλιστα με τα ΤΕΙ είχε πάρει  3η θέση  στο Φοιτητικό πρωτάθλημα .
.- Η Αντωνία Μανιά δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και καριέρα  προπονητή αφού έχει παρακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής  στα Γιάννινα για Γ΄ και Β΄ επίπεδο με τον κορυφαίο Λευκορώσο προπονητή Αλεξέι Γεβρέμοφ και Α΄ επίπεδο στην Ολυμπία .Ενώ αναμένεται να παρακολουθήσει και τη σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  και να πάρει και το πτυχίο του προπονητή. Αυτό θα είναι και ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα της .
.- Και οι δύο αθλήτριες βοηθούν με την παρουσία τους  και τις νεαρότερες αθλήτριες του συλλόγου στις οποίες προσφέρουν  την εμπειρία τους . ‘’ Είναι  ευτύχημα  που βρέθηκαν στα Γιάννινα  και βοηθούν την προσπάθεια του συλλόγου  ‘’ τόνισε ο προπονητής  τους Θεολόγος Καπετανίδης  και συνέχισε ‘’ βοηθάνε  με την παρουσία τους στην προπόνηση και τα μικρότερα παιδιά .Και ειδικά με τα μικρότερα κορίτσια έχουν γίνει φίλες  και τις έχουν ως πρότυπο. ‘’ Ο κ. Καπετανίδης ανέφερε ακόμη ότι σιγά-σιγά  ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας στις γυναίκες δημιουργώντας μια ‘’ καλή μαγιά ‘’ και το 2011-2012  δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές  για να μπορέσει ο Α.Σ. ΦΕΑ Ιωαννίνων να κάνει ένα μεγάλο βήμα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου