Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (21-3-2014)

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ  ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Με αφορμή την τελετή λήξης που έγινε  στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες  του Σότσι, γυρνάμε λίγο  πίσω στο Δεκέμβριο του 2013 και συγκεκριμένα το Σάββατο 7-12-2013 για να δούμε ότι έγινε κάτι που  καταγράφηκε ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός, πέρασε όμως στα «ψιλά» των εφημερίδων. Συγκεκριμένα:   

Ο παλαίμαχος αθλητής του πιγκ-πογκ Αλεξάντερ Καπταρένκο ηλικίας 101 ετών έτρεξε χωρίς προβλήματα τα 200 μέτρα που του αναλογούσαν στη διαδρομή μεταφοράς της φλόγας στη πόλη Νοβοροσίσκ στη Σιβηρία.
Ο Αλεξάντερ  δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με το άθλημα  και μάλιστα το 2012  συμμετείχε στο Ευρωπα-ι-κό πρωτάθλημα  βετεράνων στη Σουηδία.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι ειδικοί  που αναφέρουν ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση αυξάνει τον συντονισμό ματιού-χεριού, την μυ-ι-κή δραστηριότητα, διατηρεί όλες τις αρθρώσεις ενεργές, καταπολεμά την αρθρίτιδα, ακονίζει την όραση, τον συντονισμό, συμβάλλει στην ευκινησία, στη καλή φυσική κατάσταση, είναι ταυτόχρονα διασκεδαστικό ως άθλημα  και τους ηλικιωμένους τους κάνει να χορεύουν σαν  εικοσάχρονοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου