Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΒΩΒΟΥΣΑΣ , ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1000 Μ.

Από 1 έως 8 Αυγούστου 2015  στο χωριό Βωβούσα του Ανατολ. Ζαγορίου,  το οποίο απέχει 77 χλμ. από τα Ιωάννινα και σε υψόμετρο 1000 μέτρων, τοποθετήθηκε ένα (1) τραπέζι   στη πλατεία , δίπλα στο ποταμό Αώο,  (που διασχίζει το χωριό),συνδυάζοντας έτσι κάποιος το  πιγκ-πογκ  και με μια βουτιά  στο ποτάμι.
Ένα καταπληκτικό μονότοξο γεφύρι  χωρίζει το χωριό σε δύο γειτονιές. Η τοποθέτηση του τραπεζιού ήταν ιδέα και πρωτοβουλία του πρώην προέδρου  του Α.Σ  Φ.Ε.Α.Ιωαννίνων  κ. Βραζιτούλη Νικολάου, που κατάγεται από τη περιοχή, στα πλαίσια του φεστιβάλ Βωβούσας , που περιλαμβάνει κι’ άλλες εκδηλώσεις. Ο αθλητικός σύλλογος παραχώρησε το τραπέζι , τα χωρίσματα και το μετρητή. Καθημερινά το τραπέζι ήταν «κατειλημμένο»,  έβλεπες πάντοτε κάποιοι να παίζουν πιγκ-πογκ.   Για την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ είχε προγραμματισθεί και τουρνουά  για  τρεις (3) ηλικιακές κατηγορίες. Εντυπωσιακός ο αριθμός των 38 συμμετοχών για 1η φορά,  αλλά και των φιλάθλων. Οι αγώνες  διεξήχθησαν άψογα, διαδοχικά όλοι στο ένα τραπέζι, με την συμβολή στη διοργάνωση του πρώην προέδρου, ο οποίος σημειωτέον αθλοθέτησε τα κύπελλα και τα μετάλλια. Το κλίμα ήταν δροσερό , όμως ταυτόχρονα και οικογενειακό, ζεστό. Από όλους, αλλά και από την Δημοτική αρχή δόθηκε υπόσχεση  το τουρνουά του χρόνου - πρώτα ο Θεός - να διεξαχθεί  και πάλι, αλλά και ο αριθμός των τραπεζιών να είναι μεγαλύτερος. Για την ιστορία, αναλυτικά  τα αποτελέσματα  του τουρνουά είναι τα εξής:
Κατηγορία  Δημοτικού.  (16  συμμετοχές)
1ος .-  Φίλης  Γεώργιος
2ος .-  Ντοβώνης  Παναγιώτης
3ος .-  Χρήστου Τηλέμαχος
      .-  Σταγκογιάννης Στέργιος

Κατηγορία  Γυμνασίου.  (6 συμμετοχές)  
1ος .- Felzer   Alessandro
2ος.-   Κίτσος  Χρήστος
3ος .-  Φίλη Χριστιάνα
      .-  Χαλκίδης Θεόδωρος  

Κατηγορία Λυκείου, Ενηλίκων. (16 συμμετοχές )  
1ος .- Βραζιτούλης  Αριστείδης
2ος  .- Χρήστου Κώστας
3ος .-  Βραζιτούλης Νικόλαος
      .-  Σούπος Μιχάλης

Τις απονομές   στα παιδιά του Δημοτικού έκανε ο Δήμαρχος  Ζαγορίου κ. Βασίλης Σπύρου, στα παιδιά του Γυμνασίου η Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κυρία Τάσιου Ευλαλία και στη κατηγορία Λυκείου , Ενηλίκων  ο κύριος   Βασιώτης Στέφανος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος .- 


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου