Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ

Η αγωνιστική  των  Γυναικών  στη Φλώρινα στις 27 Ιανουαρίου 2018 για την Β΄Εθνική Βορ. Ελλάδος, που συνέπεσε με αγωνιστική της Α1 Γυναικών στο ίδιο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για 1η φορά, οι εξαιρετικές εμφανίσεις στις αγωνιστικές δραστηριότητες της προηγούμενης  χρονιάς, αλλά και μέχρι σήμερα  των ομάδων, που εμφανίσθηκαν στο προσκήνιο του πιγκ-πογκ στη Δυτ. Μακεδονία και Ήπειρο   τα έτη 2006, 2007  ως νέα μέλη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α , συνειρμικά  μας οδήγησε στη διαπίστωση, πόσο θετικά άλλαξε  ο «χάρτης» της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη περιοχή μας, αλλά και γενικότερα  σε όλη την Βόρειο Ελλάδα. 
Η εμφάνιση, η προσθήκη νέων ομάδων, (τα τελευταία 12 χρόνια), σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Βόρειο Ελλάδα, σε συνάρτηση με τα παλαιότερα σωματεία έχει διαμορφώσει μια σπουδαία δυναμική, έχει αλλάξει το πιγκ-πογκ και ο ανταγωνισμός είναι υψηλός.
Παρά τις αντιξοότητες, που έχει κάθε ξεκίνημα η επιμονή και η υπομονή των  ανθρώπων των τριών (3) σωματείων Φλώρινας, Κοζάνης και Ιωαννίνων  έφερε αποτελέσματα. Θα επικεντρωθούμε στα τρία αυτά σωματεία λόγω γειτνίασης, γιατί  συμπίπτει ο χρόνος έναρξης δραστηριοποίησης, αλλά και γιατί πορευθήκαμε μαζί ως καλοί γείτονες, ανταλλάσοντας απόψεις, συμβουλές και το σημαντικότερο ότι χαιρόμαστε ο ένας για την επιτυχία του άλλου.
Υπήρξε αγώνας, καλή διάθεση, μεράκι, προσφορά, έτσι η «μεταμόρφωση», τα αποτελέσματα, ήρθαν ανεπαίσθητα και σιωπηρά για τα τρία σωματεία, όμως προκάλεσαν εντύπωση φέρνοντας ικανοποίηση  σε όσους προσπάθησαν και βοήθησαν τις συλλογικές προσπάθειες.
Από τα 3 σωματεία η Φλώρινα εφάρμοσε μια πιο δαπανηρή μέθοδο και έχει εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο Πανελλαδικά το χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την συμμετοχή της στην Α1 Γυναικών  και στην Ευρώπη.
Επίσης η διεξαγωγή στην έδρα και των τριών συλλόγων αγωνιστικών του πρωταθλήματος φάνταζε εξωπραγματικό, όταν ξεκινούσε η προσπάθεια. Σήμερα και στις 3 πόλεις η διεξαγωγή αγωνιστικών, με την έστω και μικρή προσέλευση φιλάθλων,  αποτελεί  εξαιρετική επιτυχία, αν αναλογισθεί κάποιος ότι πριν  μερικά χρόνια δεν υπήρχε τίποτε. Έχουν διεξαχθεί και στις 3 πόλεις πανελλήνια ανοικτά τουρνουά με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών-τριών από τα 3 σωματεία και με την κατάκτηση αρκετών μεταλλίων και διακρίσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Νίκο Ζέρβα (προερχόμενο από Κοζάνη), που αγωνίζεται στην Α1 στο Παναθηναϊκό, τον Άρη Ζώνιο (προερχόμενο από Γιάννενα) για 2 χρονιές στην Εθνική Εφήβων ,τώρα αγωνίζεται στη Κίνα στο πρωτάθλημα πανεπιστημίων και την Χρυσή Φωτιάδου (Φλώρινα),  που πρόσφατα επιλέχτηκε στην προεθνική κορασίδων.    
Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α Ιωαννίνων ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ηπείρου, νοιώθει υπερήφανος, που συμμετέχει στην ανοδική αυτή πορεία του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας, αλλά και τοποθετώντας ένα μικρό «λιθαράκι»  στην πανελλήνια προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.  Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία.

 «Το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  μπορεί να είναι ατομικό, ταυτόχρονα όμως είναι και ομαδικό. Οι φωτογραφίες,  (μιλάνε μόνες τους), είναι από το διασυλλογικό πρωτάθλημα της Γαλλίας το 2016 ,που αγωνίζονταν ο Πρωταθλητής μας Παπαγεωργίου με την Ρουέν. Ελπίζουμε οι όμορφες αυτές εικόνες να έρθουν και στις πόλεις μας, απολαμβάνοντας κάθε αγώνα χωριστά με τη δέουσα προσοχή.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου