Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ , BE ACTIVE ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Α.Σ. Φ.Ε.Α.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Τη 1η εβδομάδα του Οκτωβρίου οι μαθητές-τριες  των σχολείων  σε ολόκληρη τη χώρα  συμμετείχαν σε  διάφορες αθλητικές γιορτές  με το τίτλο Be active, υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. Πάνω από 200 αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα,  με στόχο  τη καλύτερη γνωριμία των αθλημάτων , αλλά και των παραολυμπιακών αγωνισμάτων. Επίσης αρκετά σχολεία με πρωτοβουλία των γυμναστών και της Δ/νσης του κάθε σχολείου,  διοργάνωσαν στο προαύλιο χώρο τους παρόμοιες αθλητικές εκδηλώσεις. Ο  Α.Σ. Φ.Ε.Α Ιωαννίνων μετά από πρόσκληση που δέχθηκε συμμετείχε  στις παρακάτω δραστηριότητες:

1.- Τη Δευτέρα 3/10/2016  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής ο σύλλογος συμμετείχε  στη όμορφη εκδήλωση του σχολείου- (όπου ήταν παρών και άλλοι προπονητές από άλλα αθλήματα)-  και ο προπονητής του συλλόγου μας παρουσίασε  σε όλους τους μαθητές –τριες λεπτομέρειες για το άθλημα  και στο τραπέζι που υπήρχε στο σχολείο, σχεδόν όλα τα παιδιά έπαιξαν και έμαθαν τα πρώτα κτυπήματα του πιγκ-πογκ.
2.-  Τη Πέμπτη 6/10/2016  στα Καρδαμίτσια  στο Δημοτικό Σχολείο , σε παρόμοια εκδήλωση με τη βοήθεια και του αθλητή Αλέξανδρου Παναγιωτίδη, πραγματοποιήθηκε πάλι παρουσίαση του αθλήματος μας. Στα 2 τραπέζια που μεταφέρθηκαν από τον σύλλογο μας στο σχολείο, σχεδόν όλοι οι μαθητές-τριες έπιασαν ρακέτα και αντάλλαξαν μπαλιές με το προπονητή και τον αθλητή του συλλόγου.
3.-  Τη Τρίτη  11/10/2016 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης στο ΕΑΝΚΙ , ο Α.Σ.  Φ.Ε.Α Ιωαννίνων μετά από πρόσκληση που πήρε, συμμετείχε στη  αθλητική γιορτή που διοργάνωσε το γραφείο φυσικής αγωγής Ιωαννίνων.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός. Οι κερκίδες του κλειστού γέμισαν από μαθητές-τριες  και ο υπεύθυνος του κάθε αθλήματος και των παραολυμπιακών αγωνισμάτων έδινε με τη σειρά του πληροφορίες και λεπτομέρειες για το κάθε άθλημα και κάθε αγώνισμα. Στη συνέχεια τμηματικά,  οι μαθητές-τριες πέρασαν από κάθε άθλημα και έλυναν τυχόν απορίες τους και δοκίμασαν όσον αφορά το πιγκ-πογκ   κάποια  κτυπήματα με τη ρακέτα και έπαιξαν στα 2 τραπέζια που μετέφερε ο σύλλογος διάφορα παιγνίδια με πολύ κέφι και ευχαρίστηση.

Ο αθλητής του συλλόγου μας Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, που βοήθησε στη παρουσίαση με την εξαιρετική του κατάρτιση, στο κλείσιμο της εκδήλωσης  δεν δυσκολεύτηκε να δείξει  τις  χορευτικές ικανότητες του στο χορό  ΄΄ Ζούμπα΄΄, αφού και στο πιγκ-πογκ αγωνιζόμενος  είναι σαν να  «χορεύεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου