Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ : ‘’ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ‘’


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ   ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  ‘’ ΤΟ ΣΟΥΤ  ‘’  ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΝ 21/2/2009
.- Στα Γιάννινα  βρέθηκε  το τριήμερο 20,21 και 22 Φεβρουαρίου  ο νέος Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης  (Ε.Φ.Ο.Επ.Α) κ. Μανώλης Κολυμπάδης .
Με τις αρχαιρεσίες  που έγιναν για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 4 Οκτωβρίου 2008 ο κ. Κολυμπάδης  είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος.
.- Το ‘’Σουτ ‘’ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του στο περιθώριο της επίσκεψης του στα Γιάννινα  και τον ευχαριστούμε .
ΜΑΝΩΛΗΣ  ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ : ‘’ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΟΣ  ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ‘’
.- Κύριε Κολυμπάδη καλωσορίσατε  στα Γιάννινα .Σαν Πρόεδρος πλέον του  νέου Δ.Σ,τι καινούργιο θα φέρει η νέα διοίκηση στο άθλημα ;
.- Έχω χρηματίσει  γενικός Γραμματέας  της Ομοσπονδίας  από το 1982  μέχρι το 2006 . Στην ουσία  αυτά τα 24 χρόνια  είχα πάλι  την ευθύνη της Ομοσπονδίας .Επομένως δεν είναι καινούργιο. Απλώς ύστερα από μια  διετή ανάπαυλα  ως Πρόεδρος  μαζί με τους συνεργάτες  έχουμε πλέον την απόλυτη ευθύνη  να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα  ανάπτυξης  του αθλήματος  ύστερα  από το κλείσιμο  ενός κύκλου που ήταν η Ολυμπιάδα  του Πεκίνου . Η Ελληνική Επιτραπέζια Αντισφαίριση  στους Ολυμπιακούς αγώνες  αυτούς  ευτύχησε να προκριθεί ως 10η δύναμη  στον κόσμο στο ομαδικό αγώνισμα  και να συναγωνιστεί ανάμεσα στα μεγαθήρια , χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία  και όλες τις Ασιατικές χώρες αλλά και τη Γερμανία και τη Σουηδία. Ήταν μια εξαιρετικά μεγάλη τιμή ,πράγμα που σημαίνει  ότι όλο το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε το 1982  έκλεισε ένα κύκλο το 2008 και απέδωσε πολύ . Όμως τα παιδιά που αποτελούν την Εθνική ομάδα  πλέον μεγάλωσαν και έτσι θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή .
.- Διάδοχη κατάσταση υπάρχει στην Εθνική ομάδα ; Υπάρχει καλό επίπεδο;
.- Υπάρχει. Εμείς όμως θέλουμε η καινούργια ομάδα που θα προκύψει να είναι το αποτέλεσμα  μιας αθλητικής παραγωγής  που θα αρχίσει με βάσει ένα καινούργιο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα έχει τουλάχιστον οκταετή διάρκεια.
.- Δηλαδή μιλάμε και για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ;
.- Ναι γιατί κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορεί να δώσει διεθνή αποτελέσματα μεγάλης εμβέλειας  σε ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων (4)  ετών. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι μια σύντομη διαδικασία είναι μακρόπνοη, επίπονη και μερικές φορές  επηρεαζόμενη από αστάθμητους παράγοντες.Επομένως  είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι θα έχουμε  προσδοκώμενα αποτελέσματα μέσα σε τέσσερα χρόνια . Αν αυτά έρθουν έχει καλώς ,αλλά εμείς δεν λέμε ότι οπωσδήποτε πρέπει να έρθουν σε βάθος τετραετίας .Εμείς θέλουμε  τουλάχιστον μια οκταετία (8)  για να μπορέσουμε  να κάνουμε το πρόγραμμα μας .
.- Στο Λονδίνο υπάρχει ο στόχος  του μεταλλίου μιας και ανέβηκε ο πήχης από το Πεκίνο ;
.- Για μας όπως και τώρα  στόχος ήταν το μετάλλιο.Το μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες όμως δεν είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις εύκολα .
.- Στον Αθλητισμό  υπάρχουν όπως προείπα και αστάθμητοι παράγοντες . Ένα άβολο Ολυμπιακό χωριό,ένας άσχημος ύπνος,μπορούν να επηρεάσουν  την απόδοση ενός αθλητή. Συνεπώς πρέπει  να είμαστε πολύ μετρημένοι  και να πατάμε στη γη όταν αναφερόμαστε σε στόχο μεταλλίου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πρέπει όμως να τονίσω ότι στα πλαίσια του αναπτυξιακού  προγράμματος , η παρουσία της Ομοσπονδίας στα Γιάννινα  και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης  δίνει ένα  μήνυμα . Ότι η Ομοσπονδία  θέλει να τιμήσει  και να επιβραβεύσει κάποιους ανθρώπους , όπως εδώ , που έχουν στηρίξει μια αθλητική παραγωγή  πάνω σε υγιέστατες  βάσεις  που συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας. Όταν υπάρχουν άνθρωποι  μόνοι στην περιφέρεια  που προσπαθούν να πετύχουν  κάτι τέτοιο αυτό λαμβάνει χαρακτηριστικά άθλου . Και η Ομοσπονδία  θέλει  αυτό να το τιμήσει και να το αναδείξει αλλά  και να το προβάλει σαν παράδειγμα προς μίμηση σε πανελλήνια κλίμακα .-
.- Το επίπεδο εδώ στα Γιάννινα πως το είδατε;
.- Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την προπόνηση και έχω καθημερινά  την ευκαιρία  να βλέπω τα αποτελέσματα. Με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα που υπάρχουν εδώ,τα αποτελέσματα είναι παρά πολύ καλά  και δυσανάλογα . Θέλω να πω ,πως με τη βοήθεια  της Ομοσπονδίας  στο τεχνικό επίπεδο και με ότι έχουμε αποφασίσει να κάνουμε  με τη διοίκηση για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια  και πολύ σύντομα  ο σύλλογος αυτός  θα έχει αποτελέσματα και θα αποτελεί διαφήμιση τόσο για το άθλημα όσο και για την πόλη των Ιωαννίνων.
.- Όταν είπατε δυσανάλογα  αποτελέσματα τι εννοείτε ;
.- Εννοώ δυσανάλογα  εξαιτίας των συνθηκών.Όταν σε μια περιοχή υπάρχει μόνο ένας σύλλογος και δεν υπάρχει συναγωνισμός και  αυτός αναγκάζεται να ταξιδέψει σ΄όλη την Ελλάδα  για να αντιμετωπίσει άλλες ομάδες, όταν οι προπονητές  είναι καταρτισμένοι σ΄επίπεδο αυτοδίδακτο αλλά και όταν το υλικό είναι αγορασμένο με ιδίαις δαπάνες , αυτή η ιστορία  έχει ηρω-ι-κό χαρακτηριστικό που δεν είναι  όμοια σε ορισμένες άλλες περιοχές  της Ελλάδας που μπορούμε να πούμε  ότι τα βρίσκουν όλα έτοιμα  στο πιάτο. Εμείς εκτιμώντας όλη αυτή την προσπάθεια  ήρθαμε εδώ για να υποδηλώσουμε την πρόθεση μας να βοηθήσουμε , να φωνάξουμε παρών  στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος  για να πετύχει  την αθλητική παραγωγή και να συντελέσει το κοινωνικό του έργο  μέσα στην κοινωνία των Ιωαννίνων, διότι μπορούμε να πούμε ότι όταν ανοίγει ένας αθλητικός σύλλογος κλείνει ένα καφενείο.Εμείς ως δημόσιος φορέας αρμόδιος  για την ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  οφείλουμε να πούμε  ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ σ΄αυτούς τους ανθρώπους .
.- Το επίπεδο γενικά της περιφέρειας; Υστερούν  οι περιφερειακοί σύλλογοι σε σχέση με αυτούς των μεγάλων αστικών κέντρων ;
.- Δεν υπάρχει  διαφορά ανάμεσα στους συλλόγους  της περιφέρειας και αυτούς  των μεγάλων  αστικών κέντρων  και αυτό αποτελεί ευχάριστη  έκπληξη. Υστερούν μόνο σε κάποιες λεπτομέρειες  που όταν θα τις προσέξουμε  τα αποτελέσματα  θα είναι εντυπωσιακά . Ήδη  με αυτή την  υπάρχουσα  υποδομή έχουμε προκρίσεις  στους παίδες  σε Πανελλήνιο επίπεδο εδώ στα Γιάννινα  και ο σύλλογος μπορεί να συναγωνιστεί  τους συλλόγους των μεγάλων κέντρων της Αθήνας ,της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Χρειάζεται μόνο μια στήριξη και μια επιμόρφωση πάνω σε τεχνικές λεπτομέρειες . Τότε  τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά για την περιφέρεια της ηπείρου και γενικότερα για τα Γιάννινα .
.- Μπορούν οι επαρχιακές ομάδες να κατακτούν τίτλους;
.- Στο άθλημα μας  έχει συμβεί αρκετές φορές  σύλλογοι  από την περιφέρεια να κατακτούν τίτλους. Τα παιδιά  στην περιφέρεια  είναι περισσότερο συγκεντρωμένα  να ασχολούνται με τον αθλητισμό και δεν είναι ευάλωτα  στις σύγχρονες μάστιγες  που απειλούν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τα παιδιά μπορούν  να αφοσιωθούν στον αθλητισμό χωρίς να παρασυρθούν . Με αυτή την έννοια μπορεί η επαρχία  και έχει ήδη γίνει να πρωταγωνιστήσει σε πανελλήνια πρωταθλήματα .Το θέμα δεν είναι μόνο να πρωταγωνιστήσουν οι σύλλογοι της περιφέρειας όσο να μπορέσουν να διατηρηθούν στην κορυφή. Το καθήκον της Ομοσπονδίας  είναι να φροντίσει  στην διατήρηση  αυτής της προσπάθειας . Γιατί το να ανέβεις  στην κορυφή είναι εύκολο, το να διατηρηθείς  είναι το δύσκολο.
.- Αυτό που βλέπω είναι ότι είμαι Πρόεδρος  σε μια πάρα  πολύ μεγάλη ομοσπονδία ενός αθλήματος  που είναι εξαπλωμένο στην Ελλάδα  με ανθρώπους που δείχνουν αγάπη για το άθλημα .
.- Το άθλημα είναι δηλαδή εξαπλωμένο στην επικράτεια της χώρας μας ;
.- Ναι και αυτό μας υποχρέωσε  να ιδρύσουμε δύο νέες τοπικές  επιτροπές  μια στην Θράκη με τους Νομούς Έβρου,Ξάνθης και Ροδόπης  και μια στην Ανατολική Μακεδονία  με τους Νομούς  Δράμας,Καβάλας και Σερρών. Αυτό ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη που βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος.
.- Τι προτίθεστε να κάνετε για τους αθλητές της περιφέρειας ;
.- Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση .Ακούσαμε τα προβλήματα και είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το πρόγραμμα μας .Σαν Ομοσπονδία όπως και οι ομοσπονδίες των άλλων αθλημάτων , έχουμε την επιλογή να γνωρίζουμε όλη την Ελλάδα, να συνεργαζόμαστε  με τους σωματειακούς προπονητές  και να επιλέγουμε τα καλύτερα  νέα παιδιά  και να τα προωθούμε  σε ανώτερα κλιμάκια ,να παρακολουθούμε  την απόδοση τους και εν συνεχεία  αυτά τα παιδιά να έχουν μια ακόμη επιλογή να στελεχώσουν τις προεθνικές και τις εθνικές ομάδες. Με  παρακολούθηση των παιδιών αυτών και ανατροφοδότηση του συστήματος σε ένα πολύ σύντομο διάστημα θα έχουμε επιλέξει τα καλύτερα παιδιά  από όλη την ομάδα  τα αποία θα στελεχώσουν μια ισχυρή ανταγωνιστική εθνική ομάδα  ικανή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό.
.- Παράπονα από τη μέχρι τώρα θητεία σας έχουν ακουστεί;
.- Δεν υπάρχει ζωή χωρίς παράπονα  .Το θέμα  είναι το παράπονο να αξιολογείται, να είναι σωστό και θα πρέπει οι διοικούντες  στην τοπική διοίκηση να ακούν και να θεραπεύουν τα παράπονα  αυτά αν είναι εύλογα .-
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
.- Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α αναφέρθηκε  και στις μεγάλες  διοργανώσεις και τόνισε ότι και τα Γιάννινα  πρέπει να αρχίσουν  να διεκδικούν αγώνες και μεγάλα τουρνουά στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η πόλη έχει πολλά να κερδίσει από μια τέτοια  διοργάνωση όπως δήλωσε, αφού οι αποστολές των ομάδων είναι πολυάριθμες που αυτό συνεπάγεται πολλά έσοδα  για την πόλη.
.- Επίσης ο κ. Κολυμπάδης  στην επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις  του αθλητικού συλλόγου  ‘’ Φίλοι επιτραπέζιας αντισφαίρισης ‘’ δεσμεύτηκε  ότι η Ομοσπονδία  θα προσφέρει στο σύλλογο πλαστικό δάπεδο για καλύτερες  συνθήκες προπόνησης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου